Huaweijev fleksibilni telefon na tržište dolazi do kraja ljeta?

Huawei planira Mate X u prodaju pustiti do kraja ljeta i to s Googleovom verzijom Androida.

Martina Čizmić | 28.06.2019. / 13:02

Huawei Mate X (Foto: Huawei)

Unatoč problemima u kojima se našao zbog američke blokade, Huawei i dalje radi na usavršavanju svog prvog fleksibilnog telefona Mate X i početku prodaje. 

Tako bi Mate X, koji je predstavljen početkom godine, u prodaju mogao stići do kraja ljeta, a najkasnije u rujnu.

Vincent Pang, predsjednik Huaweija za zapadnu Europu, u razgovoru za TechRadar istaknuo je kako će se Mate X svakako naći u prodaji, bez obzira na situaciju s SAD-om.

Mate X će na tržište stići do kraja ljeta, najkasnije u rujnu, ali vjerojatno i ranije, rekao je Pang.

Pojasnio je kako nešto kasniji izlazak na tržište nije posljedica bilo kakvih hardverskih problema ili nedostataka, već spore implementacije 5G mobilne mreže.

No naglasio je i kako će, bez obzira na to kad se pojavi na tržištu, Mate X imati instaliran operativni sustav Android. S obzirom na to da je Mate X najavljen i predstavljen puno prije američkih sankcija, u Huaweiju su uvjereni kako neće biti problema s korištenjem Androida na tom uređaju.

Pang je također otkrio kako se trenutačno rade posljednje prilagodbe softvera ne bi li Mate X u potpunosti ispunio očekivanja kupaca koji bi, ako žele imati ovaj uređaj u svojim rukama, trebali biti spremni izdvojiti barem 2600 dolara (oko 17.000 kuna).

Podsjetimo, kad je predstavljen Huawei Mate X, opisan je kao "najbrži 5G preklopni telefon na svijetu" s fleksibilnim OLED panelom i 7 nanometarskim modemskim čipsetom Balong 5000 te baterijom kapaciteta od čak 4500 mAh, koja ujedno podržava i tehnologiju punjenja SuperCharge.

Izvor: TechRadar

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti