Huaweijev predsjednik: Svijet je dovoljno patio, Huawei će preživjeti i preuzeti primat!

Priznao je kako je lansiranje HMS-a (Huawei Mobile Service) bio hrabar, ali i težak potez za tvrtku, no da su rezultati bolji nego što se očekivalo.

Martina Čizmić | 07.09.2020. / 08:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huaweiju je, čini se, prekipjelo. Američke zabrane, blokade i ograničenja, u posljednjih su godinu dana uzrokovale brojne probleme za tu kinesku tvrtku. No, iz Huaweija su odlučili uzvratiti udarac.

Tijekom obraćanja zaposlenicima, rotirajući predsjednik Huaweija, Guo Ping, rekao je kako je svijet dovoljno patio te kako on vjerujem da Huawei može riješiti probleme s kojima se vrhunski pametni telefoni susreću.

Guo se fokusirao na Huaweijev odgovor na prekid suradnje s Googleom. Podsjetio je kako više od godinu dana rade na alternativama Googleovim servisima. Prema službenim informacijama, više od 600 milijuna ljudi trenutno koristi Huaweijev ekosustav (HarmonyOS i HMS).

Svijet traži novi operativni sustav, a s obzirom na to da je Huawei pomogao Androidu da uspije, zašto ne bismo mogli to učiniti i za naš sustav?, rekao je Guo.

Priznao je kako je lansiranje HMS-a (Huawei Mobile Service) bio hrabar, ali i težak potez za tvrtku, no da su rezultati bolji nego što se očekivalo.

Guove riječi imaju posebnu težinu jer su do sad čelnici Huaweija uvijek bili veoma diplomatski u svojim komentarima na cijelu situaciju s Googleom. Uvijek su ostavljali otvorenu mogućnost da se suradnja nastavi, jer su svjesni da su njihovi uređaji s Googleovim servisima puno privlačniji kupcima.

No, kako stvari trenutno stoje, suradnja Googlea i Huaweija, barem u nekoj bližoj budućnosti, neće biti moguća. Stoga ne iznenađuje da se Huawei okreće sebi i svojim servisima.

Moguće je imati dva sustava u svijetu. A Huawei će preživjeti i preuzeti primat, čak i u izuzetno neprijateljski raspoloženom okruženju, rekao je na kraju Guo.

Izvor: Forbes

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti