Hyundai predstavio svoju viziju budućnosti, elekrični automobil posve neobičnog sustava za upravljanje

Hyundai ima novi koncept i njime želi pokazati svoju vizio budućnosti. Nazvali su ga Prophecy, a riječ je o konceptu električnih vozila s posve neobičnim sustavom za upravljanje.

Branimir Vorša | 03.03.2020. / 15:38

Iako je trebao originalno biti predstavljen na auto sajmu u Ženevi, kako je taj sajam otkazan zbog straha od širenja epidemije koronavirusa, iz Hyundaija su svoj novi koncept predstavili putem interneta.

Filozofija iz dizajna Prophecy koncepta bila je da to bude "senzualno sportski" sutomobil, koji kompleksnost mijenja čistim linijama i minimalističkim strukturama na vanjštini.

Slika nije dostupna Tko kaže da dnevni boravak ne stane u automobil? Evo dokaza da stane

Slika nije dostupna Citroenovo električno vozilo košta 6 tisuća eura, a baterija mu se na kućnoj utičnici napuni za samo 3 sata

Jedno od uočljivih dizajnerskih rješenja su i svjetla na Prophecyju, koja su pikselizirana i sprijeda i straga.

Ispod prednjeg branika nalazi se veliki usisnik zraka pomoću kojeg se baterije automobila hlade učinkovitije.

Tu je naravno i tehnologija autonomne vožnje, a Prophecy umjesto klasičnog upravljača ima joystick upravljače koji pružaju novo vozačko iskustvo. Riječ je o dva jostick upravljača, jednog na centralnoj konzoli i drugog na vratima vozača kako bi se automobil mogao kotrolirati iz komfornije pozicije.

Osim za upravljanje vozilom, tim upravljačima vozač ima pristup i čitavom nizu drugih funkcija u vozilu, koje odabire pritiskom na odgovarajuću integriranu tipku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti