I onda neki misle da su roboti problem: Ljutiti pješak napao autonomno vozilo

Za sad nije točno poznato što je toliko razljutilo pješaka da se odlučio iskaliti na autonomnom automobilu.

Martina Čizmić | 10.07.2022. / 09:11

Napadnuti Waymov automobil (Foto: Twitter/Screenshot)

Autonomni automobili, kao što su autonomni taksiji, još uvijek nisu uobičajena pojava na našim cestama. A tamo gdje jesu, izazivaju podijeljene osjećaje među vozačima i pješacima.

I dok neki uživaju u vožnji autonomnim automobilom, drugi ga, čini se, mrze iz dna duše. Tako je svoju "ljubav" prema autonomnom vozilu jedan pješak u Tempe, Arizona, izrazio na veoma zanimljiv način.

Slika nije dostupna Stanovnici San Francisca iznenađeni su ponašanjem autonomnih taksija

Kako javlja The Verge, pješak je istrčao pred vozilo tvrtke Waymo u ranim jutarnjim satima, dok je vozilo bilo u autonomnom načinu rada. Sigurnosni vozač na vrijeme je zaustavio automobil, no sama činjenica da je bio u opasnosti razjarila je pješaka koji je napao automobil i vozača. Pješak je počeo lupati po prednjem dijelu automobila, razbio prednje staklo i pri tome ozlijedio sigurnosnog vozača.

Policija je ubrzo došla i uhitila razjarenog pješaka, koji prema dostupnim informacijama nije jače ozlijeđen. 

Waymov automobil Kad vozila polude: Pogledajte kako se samovozeći taksi odmetnuo, blokirao promet i pokušao pobjeći serviserima

Za sad nije točno poznato što je toliko razljutilo pješaka da se odlučio iskaliti na autonomnom automobilu. No, kako javlja The Verge, dok su gradski dužnosnici u Tempeu široke ruke dočekali dolazak Waymovih autonomnih automobila u grad, lokalno stanovništvo baš i nije toliko oduševljeno.

Iz policije za sad nisu objavili što će biti s pješakom, a kako je automobil na kraju izgledao najbolje govori video koji je jedan od prolaznika objavio na Twitteru. Bio to autonomni automobil ili ne, ali šteta je impresivna.

 

 

Podsjetimo, ovo nije prvi incident u kojem je autonomno vozilo nastradalo. Već su bili slučajevi u kojima su vozači prisilili vozilo da skrene izvan ceste, a bilo je i slučajeva u kojima su vozači prijetili sigurnosnim vozačima i putnicima u autonomnim vozilima. 

Slika nije dostupna Dio vozača frustriran je autonomnim automobilima i greškama koje rade

Čini se da neki još nisu spremni dijeliti cestu s autonomnim vozilima. 

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti