I službeno je: Američki sud zabranio prodaju dvaju modela Appleovih pametnih satova

Apple je poručio da će na tržište plasirati samo 'dopuštene' satove kako bi ih zadržao na policama.

Hina | 18.01.2024. / 15:30

Apple Watch Series 9 (Foto: Apple)

 Američki sud zabranio je prodaju dva modela Appleovih 'pametnih satova u SAD-u, izmijenivši presudu u sporu oko kršenja patenata proizvođača medicinskih uređaja Masimo.

Masimo je optužio tehnološkog diva da mu otima ključne radnike i neovlašteno koristi njegovu tehnologiju za mjerenje razine kisika u krvi.

U listopadu američka Komisija za međunarodnu trgovinu utvrdila je da je Apple prekršio dva Masimova patenta i zabranila je prodaju 'pametnih' satova s aplikacijom baziranom na Masimovoj tehnologiji i uvoz.

Početkom prosinca Apple je „preventivno” uklonio uređaje sa internetske stranice i trgovina u SAD-u i najavio je žalbu na odluku regulatora. Dozvoljena im je prodaja satova Series 9 i Ultra 2 dok je postupak u tijeku, ali žalbeni sud promijenio je u srijedu odluku.

Apple Watch Series 9 Apple zbog tužbe povukao dva modela pametnih satova pa se žalio: "Odluka o zabrani prodaje imat će nepopravljive posljedice"

Apple je bio zatražio da se zabrana odgodi dok carinska uprava ne utvrdi jesu li patenti prekršeni i u izmijenjenim verzijama satova, koje ne koriste Masimovu tehnologiju.

Sporna aplikacija ugrađena je od 2020. u većinu Appleovih satova, uključujući Series 9 i Ultra 2, ali ne i u model SE. Od ponoći navečer satovi s ugrađenom aplikacijom više se neće moći uvoziti.

U četvrtak Apple je poručio da će na tržište plasirati samo 'dopuštene' satove kako bi ih zadržao na policama, navodi BBC.

U iščekivanju ishoda žalbenog postupka Apple poduzima mjere kako bi postupio u skladu s presudom, istovremeno osiguravajući korisnicima pristup Apple Watchu uz ograničene smetnje, priopćili su iz tvrtke.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti