Prvog dana lipnja Mate Rimac predstavit će finalnu verziju modela C_Two te ćemo na eventu koji je najavio napokon saznati i novo, odnosno službeno ime ovog hiperautomobila. Svima koji su u posljednje vrijeme pratili objave Rimac Automobila na društvenim mrežama, bilo je jasno da kompanija priprema nešto veliko te su svakodnevno objavljivali kratke videozapise, odnosno teasere s kojima su sve svoje fanove pripremali za ono što će predstaviti sljedeći tjedan.

Jučer je objavljen i videozapis koji nam daje naslutiti što možemo očekivati u utorak. Iako C_Two dolazi sa zaista ekstremnim i nevjerojatnim performansama, u opisu objavljenog videa stoji da bi, uz izvanrednu tehnologiju i iznimno inženjerstvo, konačna verzija vozila mogla imati još ekstremnije performanse te - novo ime.

Podsjetimo, C_Two je prvi put predstavljen na autosajmu u Ženevi 2018. gdje je u potpunosti oduševio automobilski svijet sa svojim performansama, ali i ugrađenom tehnologijom. Vozilo je opremljeno brojnim kamerama i senzorima te LIDAR-om, a kako je prošle godine u razgovoru za Top Gear otkrio direktor za autonomnu vožnju Rimac Automobila Saša Vražić, automobil će zahvaljujući umjetnoj inteligenciji moći i razgovarati s vozačem, a kada to bude potrebno, odnosno kada primijeti da je vozač previše uzbuđen ili pod stresom, ponudit će mu da kontrolu nad upravljanjem privremeno preuzme računalo.

Kako su ranije iz te kompanije objavili, iza njih su tisuće sati virtualnih simulacija, godine dizajna i inženjerstva te brojni prototipovi, a što su sve Mate Rimac i ekipa iz njegove tvrtke pripremili te kako će se službeno zvati hiperautomobil C_Two, saznat ćemo za dva dana!