Imat će novo ime: Za dva dana Rimac Automobili predstavit će serijski C_Two

Iz tvrtke su najavili da bi konačna verzija mogla imati još ekstremnije performanse, a posebno će biti zanimljivo saznati službeno ime vozila.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.05.2021. / 10:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prvog dana lipnja Mate Rimac predstavit će finalnu verziju modela C_Two te ćemo na eventu koji je najavio napokon saznati i novo, odnosno službeno ime ovog hiperautomobila. Svima koji su u posljednje vrijeme pratili objave Rimac Automobila na društvenim mrežama, bilo je jasno da kompanija priprema nešto veliko te su svakodnevno objavljivali kratke videozapise, odnosno teasere s kojima su sve svoje fanove pripremali za ono što će predstaviti sljedeći tjedan.

Slika nije dostupna Odmjeravanje snaga: Je li Rimčev C_Two automobil s najbržim ubrzanjem i može li pobijediti Bugatti Veyron?

Jučer je objavljen i videozapis koji nam daje naslutiti što možemo očekivati u utorak. Iako C_Two dolazi sa zaista ekstremnim i nevjerojatnim performansama, u opisu objavljenog videa stoji da bi, uz izvanrednu tehnologiju i iznimno inženjerstvo, konačna verzija vozila mogla imati još ekstremnije performanse te - novo ime.

Podsjetimo, C_Two je prvi put predstavljen na autosajmu u Ženevi 2018. gdje je u potpunosti oduševio automobilski svijet sa svojim performansama, ali i ugrađenom tehnologijom. Vozilo je opremljeno brojnim kamerama i senzorima te LIDAR-om, a kako je prošle godine u razgovoru za Top Gear otkrio direktor za autonomnu vožnju Rimac Automobila Saša Vražić, automobil će zahvaljujući umjetnoj inteligenciji moći i razgovarati s vozačem, a kada to bude potrebno, odnosno kada primijeti da je vozač previše uzbuđen ili pod stresom, ponudit će mu da kontrolu nad upravljanjem privremeno preuzme računalo.

Rimac C_Two (Foto: Rimac automobili) Rimčev C_Two razgovarat će s vozačem, učit ga vožnji, ali i preuzeti kontrolu kad je vozač pod stresom

Slika nije dostupna Top Gear i Rimac ne mogu jedno bez drugog: Pogledajte ekskluzivno testiranje hiperjurilice C_Two

Kako su ranije iz te kompanije objavili, iza njih su tisuće sati virtualnih simulacija, godine dizajna i inženjerstva te brojni prototipovi, a što su sve Mate Rimac i ekipa iz njegove tvrtke pripremili te kako će se službeno zvati hiperautomobil C_Two, saznat ćemo za dva dana!
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti