U travnju, Instagram je dobio 78% više jedinstvenih posjetitelja u SAD-u, što ga smješta na prvo mjesto u rastu korisnika na internetu, javlja comStore.

Nakon kupovine od milijardu dolara od strane Facebooka, bilo je neizbježno da Instagram postane izložen milijunima novih korisnika putem FB Timelinea.

Instagram.com imao je gotovo 14,6 milijuna jedinstvenih posjetitelja u travnju, u odnosu na 8,2 milijuna u ožujku. Ovaj ogroman rast Instagram zasigurno duguje i novoj aplikaciji za Android, koja je izdana početkom travnja.

Oba događaja nesumnjivo su utjecala na uspjeh Instagrama. Izlazak na veliko tržište Androida, a potom i kupnja od strane Facebooka koja je bila veoma medijski popraćena, dovela je ovu uslugu za dijeljenje fotografija na zaslone gotovo svih prisutnih na internetu i Facebooku.

Tvrtka unutar tvrtke sada ima više od 50 milijuna korisnika. Koliko će to dobro završiti, ostaje za vidjeti. Kupovina od strane Facebooka trebala bi biti zaključena kasnije ove godine, a pitanje je koliko će trenutno niska cijena dionice utjecati na nju. Podsjetimo se, Facebook je za Instagram platio $300 milijuna u gotovini i 23 milijuna dionica.

Posao kupovine Instagrama mogao je iznositi i blizu $1,27 milijarde u slučaju da je dionica Facebooka ostala na vrijednosti od $42. Sada, kada cijena dionice iznosi $31,91, ukupna vrijednost kupovine iznosila bi oko $1,034 milijarde - što čini razliku od oko $236 milijuna, prenosi Venture Beat.

(Image vie Telegraph)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju