Instagram radi na integraciji NFT-a: "Aktivno istražujemo kako ih učiniti više dostupnima široj publici"

Instagram ima dvije milijarde korisnika, a NFT-ovi su postali vrlo unosan biznis 2021. godine.

Branimir Vorša | 21.12.2021. / 12:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Instagram će se uskoro pridružiti matičnoj kompaniji Meta u nastojanju da potpuno uroni u metasvemir, a za početak će to napraviti tako što će u platformu integrirati takozvane NFT tokene, odnosno nezamjenjive tokene.

Šef Instagrama Adam Mosseri tvrdi da ta tvrtka radi na značajkama koje su dizajnirane za uvođenje NFT-ova na tu društvenu mrežu bi trebale biti dostupne njihovim korisnicima.

Slika nije dostupna Godina NFT-a: Na virtualnu imovinu u 2021. potrošeno je skoro 27 milijardi dolara

Osim što su popularni kao moderna umjetnost i video kolekcionarski predmeti, NFT-ovi su jedinstvena digitalna imovina, koja je ključ za otvaranje metasvemira, obzirom da prenose vlasništvo unutar digitalnog okruženja.

Nemamo još ništa za najaviti, ali aktivno istražujemo NFT-ove te kako ih učiniti više dostupnima široj publici, napisao je u objavi na Instagramu Mosseri.

 

 

Mosseri smatra da je NFT tehnologija interesantan okoliš za eksperimentiranje, u kojem se ljudi mogu igrati i zarađivati, ali istovremeno pomoći i umjetnicima da se nasatve baviti umjetnošću te da solidno zarađuju od toga.

Podsjetimo, NFT-ovi su digitalna imovina kojom se trguje putem interneta i često se uparuju s kriptovalutama jer se njihov zapis nalazi na blockchainu. U 2021. godini interes za NFT-ove je jednostavno odletio u nebo.

Mosseri nije pojasnio na što je točno mislio u svojoj objavi, no čini se da bi Instagram mogao omogućiti svojim korisnicima alate za prezentaciju NFT-a koje stvaraju ili za praćenje omiljenih NFT umjetnika.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti