Kevin Systrom na Facebookovom događaju objavio je nove mogućnosti za Instagram, koji će od sada podražavati i video, što znači da je automatski postao konkurent Vineu.

Systrom je objavio kako je na Instagramu podijeljeno 16 milijardi fotografija, te kako na dnevnoj bazi bilježe milijardu lajkova.

Instagram je unatoč podršci za video ostao isti, što znači da su obavili odličan posao s korisničkim sučeljem, odnosno korisnici će biti upoznati s načinom kako sve zajedno funkcionira. Video može trajati maksimalno 15 sekundi, a Systrom kaže kako je to "pravi balans između vaše kreativnosti, nije predugo nije prekratko"

Osim toga, moguće je uređivati video, pa tako možete brisati kratke klipove koji se ne uklapaju u vašu kreativu od 15s, no osim toga moguće je dodavati i 13 potpuno novih filtera. Cinema je nova tehnologija koja stablizira video, tako da će vaše snimke izgledati fenomenalno!

Odlična stvar je što možete odrediti naslovni sliku vašeg videa kako biste mogli privući pažnju vaših followera na Instagramu. Također moguće je dodati kratku poruku isto kao i na slikama, da dodati hashtagove.

Video na Instagramu dostupan će biti i na iOS, Android i web verziji

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju