Instagram je u centru pažnje što radi akvizicije od strane Facebooka što radi ogromnog rasta broja korisnika na Android platformi.

Već je svima dobro poznato da ja Facebook za milijardu, da dobro ste pročitali, za milijardu dolara stekao prava nad Instagramom. No unatoč tome što se digla velika buka oko upitne budućnosti Instagrama, Kevin Systrom na blogu kompanije objavio je kako se servis neće gasiti niti mijenjati, već će kompanija uz pomoć Facebooka unaprijediti Instagram i izgraditi mrežu.

'Nastavit ćemo dodavati nove značajke u naše proizvode i pronalaziti nove putem kako bi vaše fotografije na mobitelima bile što bolje.' dodao je Systrom.

No dok svi pričaju o akviziciji Facebooka, Instagram niže uspjeh za uspjehom pa je tako u samo šest dana Instagram na Androidu preuzelo čak 5 milijuna korisnika, što znači da je ova aplikacija postala jedna od najvećih lansiranja Android aplikacija ikad. Spomenimo da je za iOS trebalo šest mjeseci da stigne do 5 milijuna korisnika.

Zanimljivo je spomenuti da je u vrijeme kada je Instagram omogućio korisnicima da se registriraju na servis prije nego što ga lansiraju, privukao 430.000 u tih nekoliko dana.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju