Rast, jačanje proizvoda i širenje na strana tržišta s fokusom na američko, ključna je poruka odaslana s održane prezentacije poslovnih rezultata i planova domaće tech kompanije Productive na neformalnom druženju, na kojem su rezultate poslovanja i planove za širenje predstavili ključne osobe Productivea: Tomislav Car – osnivač i CEO, Jan Varljen – CTO, Ivan Lučin – VP of Engineering, Gabrijela Bošnjak – Senior BDR te Krešimir Šimičić, VP of Business Development. 

Tijekom prezentacije poslovnih rezultata, predstavljene su i novosti iz poslovanja Productivea. Ovaj jedinstveni alat za upravljanje poslovanjem agencija, svojim korisnicima nudi još moderniji user interface (UI), koji je doživio potpuni preobražaj od 2014., kada je prva verzija Productivea lansirana. Nudi  mnogo više funkcionalnosti te je jednostavniji i intuitivniji za korištenje, a doživio je i rebranding. 

 Iako je Productive započeo kao interni alat za vođenje poslovanja kompanije Infinum, u posljednje dvije godine je poslovanje naraslo za više od 300 posto. Koristi ga više od 10.000 ljudi diljem svijeta, mahom zaposlenici u softverskim i marketinškim agencijama, a najviše takvih kupaca su na tržištima Velike Britanije, Nizozemske, Australije i SAD-a, gdje se planira jača penetracija na tržište u narednom razdoblju. Productive je također prepoznat i od domaćih marketinških, digitalnih i PR agencija te broje preko 60 agencija na domaćem tržištu.

Iako je Productive mlada kompanija, rast koji doživljavamo iz godine u godinu nas tjera da ubrzano poboljšavamo funkcionalnosti alata, kako bismo našim korisnicima olakšali život i optimizirali poslovanje. U posljednje dvije godine, isporučili smo više od 500 poboljšanja proizvoda, koje olakšavaju korištenje alata, te niz jednostavnih integracija Productivea s drugim alatima koje koriste agencije, poput Slacka, Googlea, Outlooka te financijskih alata, istaknuo je Car te dodao: Danas su naši kupci agencije koje surađuju s velikanima poput Netflixa, Spotifya, YouTubea, Cisco sistema ili Red Bulla, ali vidimo i priliku u daljnjem jačanju tržišne pozicije te ulazak u druge segmente gdje do sada nismo bili prisutni. U fokusu širenja za budućnost nam je tržište SADa, gdje jesmo prisutni, ali nam je plan ojačati tržišnu poziciju na tom izuzetno konkurentnom tržištu.

Krenuli smo s par entuzijasta, radeći na internom alatu za potrebe poslovanja Infinuma, a danas brojimo više od 30 IT stručnjaka. Rastemo i razvijamo jedinstveni alat koji uistinu agencijama pomaže da budu profitabilnije, a što dokazuje i brzina kojom rastemo. SaaS (Software as a Service) industrija bilježi ubrzanu globalnu ekspanziju i danas vrijedi skoro 145 milijardi USD, dok joj je predviđen daljnji rast od dodatnih 99 milijardi USD u idućih 5 godina. S obzirom na dosadašnje rezultate Productivea, vjerujem u kvalitetu našeg proizvoda, a dokaz tome su nam naši kupci čija se baza povećava svakodnevno, dodao je na kraju Jan Varljen, tehnološki direktor Productivea.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju