iPad otvorio vrata novog svijeta za paraliziranog dječaka [VIDEO]

Array

Zimo Zimo Zimo | 30.10.2010. / 13:30

iPad otvorio vrata novog svijeta za paraliziranog dječaka [VIDEO]

Owen Cain ovisi o respiratoru i bori se kako bi napravio najmanji pokret. Kada je Owen imao 8 mjeseci dijagnosticirana mu je spinalna mišićna atrofija. Pojavom iPad-a, njegov se  život promijenio.

Sedmogodišnj Owen ne posjeduje dovoljno snage kako bi upravljao mišem, no kad mu je medicinska sestra donijela iPad svog dečka, Owen je napravio nešto što njegova majka nikad prije nije vidjela.

Svojim slabašnim prstom dotaknuo je zaslon i otvorio aplikaciju Gravitarium, koja svira glazbu kada stvarate zvijezde na zaslonu. Owenovi roditelji pokušavali su pronaći komunikacijki uređaj koji bi Owenu pomogao u njegovoj invalidnosti, no iPad je prvi uređaj koji je “upalio” iz prve.

Owenova majka naučila ga je čitati, pisati, rješavati matematiku, no nakon što mu je baka poklonila iPad, Owen je počeo prvi puta uređaj koristiti samostalno, pa tako sada čita e-knjiga, uči, i rješava matematičke zadatke. Njegova majka vjeruje da će Owen moći pisati eseje, te raditi vrlo sofisticirane stvari koristeći iPad.

Owenova želja je za Haloween biti Han Solo.

Cijelu priču prenio je New York Times.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti