Ipak se plaća: Piratske verzije Windowsa neće dobiti besplatnu nadogradnju na "desetku"

Poprilično kontradiktorne informacije koje su se pojavljivale posljednjih tjedana i mjeseci odlučili su razjasniti iz same kompanije, tako da dvojbi više neće biti.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 16.05.2015. / 16:57

Ipak se plaća: Piratske verzije Windowsa neće dobiti besplatnu nadogradnju na "desetku"

Poprilično kontradiktorne informacije koje su se pojavljivale posljednjih tjedana i mjeseci odlučili su razjasniti iz same kompanije, tako da dvojbi više neće biti.

Na službenom Microsoft blogu oglasio se Terry Myerson, čovjek koji je u kompaniji iz Redmonda "glavni i odgovorni" kada su u pitanju Windows operativni sustavi. Kako bi objasnio sve ono što je korisnike koji imaju legalne (manje) ali i nelegalne kopije Windows OS-a zanimalo u svjetlu nadogradnje na Windows 10 koji izlazi u produkcijuj ovog ljeta Myerson je jasno dao do znanja tko će moći besplatno nadograditi svoje sadašnje operativne sustave. Dakle, korisni koji na svojim računalima, prijenosnicima ili pametnim telefonima imaju instalirane licencirane verzije Windowsa 7, 8 i 8.1, odnosno Windows Phone 8.1 OS-a moći će napraviti nadogradnju na Windows 10 potpuno besplatno.

Što se pak tiče "piratskih Windowsa", iako se špekuliralo kako će i takvim korisnicima Microsoft omogućiti besplatnu nadogradnju na Windows 10, to se ipak neće dogoditi. Ipak, za tu kategoriju "ljubitelja Windowsa koji ne žele plaćati", Microsoft će pripremiti posebne programe, u suradnji sa svojim OEM partnerima. O čemu se točno radi nije specificirano, ali poruka je kako će se i piratski Windowsi moći nadograditi na legalnu verziju Windows 10 OS-a uz "vrlo prihvatljivu cijenu", što god to u praksi značilo. Kako su u Redmondu to zamislili, odnosno koliko će onih koji nemaju legalnu kopiju Windows operativnog sustava odlučiti platiti kako bi nadogradili na "desetku" vidjet ćemo tek kada novi OS ugleda svjetlo dana u stabilnoj, produkcijskoj verziji. 

Foto via Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti