ISPRAVAK teksta ''Policija upozorava: Javlja vam se turistička agencija iz Švicarske i traži podatke za Booking.com? Budite posebno oprezni!''

Objavljujemo ispravak teksta informacija iznesenih u tekstu: "Policija upozorava: Javlja vam se turistička agencija iz Švicarske i traži podatke za Booking.com? Budite posebno oprezni!". Informaciju je isprva objavio MUP, ali je naknadno povučena te je stigao demanti.

Martina Čizmić | 19.05.2020. / 12:09

Prijevara na internetu (Foto: Getty Images)

Primljeni ispravak objavljujemo u cijelosti: 

"Na internetskim stranicama https://zimo.dnevnik.hr/clanak/policija-upozorava-javlja-vam se-turisticka-agencija-iz-svicarske-i-trazi-podatke-za-booking-com-budite-posebno-oprezni--- 602466.html je pod naslovom: „Policija upozorava: Javlja vam se turistička agencija iz Švicarske i traži podatke za Booking.com? Budite posebno oprezni!" dana 21. 4. 2020. objavljena netočna informacija da je poslovanje i postupanje društva WW Travel GmbH protivno zakonu i kao takvo ima obilježja prijevare. 

Dakle, nije točno da je poslovanje i postupanje društva WW Travel GmbH prijevarno s ciljem krađe osobnih podataka, odnosno da se pri poslovanju i postupanju društvo WW Travel GmbH koristi ,,vishingom“, „phishingom“ ili drugom oblicima internetske prijevare.

Također, nije točno da se u elektroničkoj poruci društva WW Travel GmbH koju isto upućuje potencijalnim klijentima nalazi internetska poveznica na sumnjiv sadržaj.

Društvo WW Travel GmbH registrirano je u Švicarskoj kod Trgovačkog suda kantona Zug te u skladu s propisima posluje više godina obavljajući djelatnost promidžbe i pružanja turističkih usluga i rezervacija, pri čemu za poslovanje koristi i internetsku stranicu https://wwtravel.ch i, između ostaloga, broj telefona 01 670 0060, s kojeg zakonito kontaktira i nudi suradnju potencijalnim klijentima.

U ovom vremenu kada se hrvatski turistički smještaji suočavaju sa ogromnim problemima i nedostatkom likvidnosti, društvo WW Travel GmbH nudi programska rješenja da vlasnici svoj posao olakšaju te da novcem od rezervacija raspolažu odmah, neovisno o tome je li dolazak gostiju ove ili sljedeće sezone, i to bez fiksne naknade, sve sukladno zakonu i važećim propisima.

Društvo WW Travel GmbH uspješno posluje i ima dugogodišnju sjajnu suradnju s velikim brojem zadovoljnih klijenata - vlasnika smještajnih objekata u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu", stoji u ispravku koji potpisuje Dominik Musulin, odvjetnik iz Odvjetničkog društva Musulin i suradnici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti