Poznato je da nam Google svojim alatima već godinama olakšava svakodnevicu. Reklo bi se, on zna odgovor na svako pitanje, a od sad zna i gdje je vaš Android.

Uopće nema sumnje u činjenicu da je tu informaciju kompanija znala i vješto skrivala pod tepih godinama ranije, no izgleda da je Google istu odlučio podijeliti s nama i na taj način nam pomoći u potrazi za izgubljenim mobitelom.

Sve što trebate napraviti kako bi vam Google otkrio gdje se nalazi vaš telefon je upisati “Find my phone” u polje za pretragu i prikazat će se trenutna lokacija vašeg uređaja na mapi. Sve ovo na prvu predobro zvuči da bi bilo dostupno svima pa je tako ova usluga ograničena sam na korisnike Androida uz uvjet da imate instaliranu Googleovu aplikaciju te da ste i na uređaju i na računalu ulogirani s istim Google računom. 

Kako cijela stvar funkcionira najbolje opisuje GIF u nastavku.

Inače, ova usluga lociranja pametnog telefona putem Google računa postoji još od ranije pod nazivom “Android Device Manager”, a mogli bismo reći da je na ovaj način Google olakšao pristup toj usluzi već postojećim korisnicima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju