Izumitelj World Wide Weba dolazi na WeAreDevelopers World Congress u Berlin

Ovogodišnja tema WeAreDevelopers World Congress 2020, koji će se 28. i 29. svibnja održati u Berlinu, je "Create. Apply. Disrupt.".

Martina Čizmić | 30.01.2020. / 16:02

WeAreDevelopers konferencije (Foto: Paul Dragu) (Foto: Paul Dragu)

WeAreDevelopers World Congress ove će godine ugostiti jednog od najpoznatijih ljudi u povijesti interneta, izumitelja World Wide Weba, Sir Tima Bernersa Leeja, koji će svojim uvodnim predavanjem otvoriti samu konferenciju.

Predavanje će dati osvrt na nastanak ideje "mreže svih mreža", te kakva je njena budućnost, odnosno kako je predlaže unaprijediti njen autor. Podcrtat će vlastitu viziju sigurne i otvorene mreže koja će biti ponovo na usluzi čovječanstvu.

Kada je Tim Berners Lee izumio World Wide Web, on je vidio budućnost kakvu nitko do tada nije mogao zamisliti, budućnost koja će promijeniti naše živote zauvijek. Sada je njegov pogled usmjeren ka sljedećoj, novoj, nezamislivoj budućnosti, izjavili su organizatori WeAreDevelopers World Congress-a, Sead Ahmetović, Thomas Pamminger i Benjamin Ruschin.

Ovogodišnja tema WeAreDevelopers World Congress 2020, koji će se 28. i 29. svibnja održati u Berlinu, je "Create. Apply. Disrupt.". Fokus će biti na developere koji preuzimaju sve više odgovornosti u svijetu, jer svojom kreativnošću i njenom primjenom, stvaraju disrupciju u našem društvu. Dvodnevni događaj sa preko 250 predavanja i više od 80 radionica obradit će dinamične teme poput što su Frontend i Backend, kvantno računarstvo, Cloud, Internet of Things, DevOps, umjetna inteligencija (AI), robotika i mobilnost, blockchain, te testiranje i sigurnost. Pioniri tehnologije i predvodnici tehnološke industrije okupit će se opet kako bi bili dio europske developerske scene i pokazali kako developeri svakodnevno mijenjaju svijet.

Osim Sir Tim Berners Lee-a, koji ne samo da je izumitelj World Wide Web-a, već i HTML-a, organizatori kongresa se vesele ponovnom dolasku Håkona Wium Liea. Wium Lie je radio sa Berners Leeom na institutu CERN u periodu nastanka CSS-a. Dva pionira tehnologije će se ponovo susresti tokom WeAreDevelopers World Congress 2020.

Na kongresu će svoje predavanje također održati i Scott Hanselman (Partner Program Manager, Microsoft), Mathias Döpfner (CEO & Chairman, Axel Springer), Frank Riemensperger (Chairman, Accenture Germany), Brenda Romero (Game Designer), Jimmy Song (Instructor, Programming Blockchain), John Romero (Game Designer), Jeff Atwood (Autor, Coding Horror), Alexandra Waldherr (Student, Chemical Engineering), Eric Steinberg (CEO & AI Researcher, Climate Science) te mnogi drugi.

WeAreDevelopers World Congress 2020 održat će se u CityCube, Messe Berlin, broj posjetitelja je limitiran na 10 tisuća a bi zainteresirani trebali što prije osigurati svoje mjesto putem službene web stranice.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti