Izvršni direktor Shella iznenadio izjavom: Moj sljedeći automobil bit će električni

Ben Van Beurden u rujnu će svog dizelaša zamijeniti hibridnim automobilom Mercedes-Benzom S500e

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.07.2017. / 11:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednjih dana puno se govori o električnim automobilima – prvo su Francuska i Velika Britanija najavila zabranu prodaje vozila koja ovise o fosilnim gorivima nakon 2040., a krajem prošlog tjedna isporučeni su prvi modeli najnovijeg Teslina električnog automobila koji bi trebao pokrenuti električnu revoluciju. Svi koji su se dosad (nakratko) provozali u Modelu 3 većinom su oduševljeni onim što su vidjeli, a neki tehnološki novinari čak su najavili kako će to biti sljedeći automobil koji će kupiti.

U nedavnom intervjuu za Bloomberg izvršni direktor Shella Ben Van Beurden govorio je o svom novom automobilu, a ono što je rekao šokiralo je mnoge i pokazalo je u kojem smjeru ide automobilska industrija. Naime, šef ovog naftnog diva najavio je kako će u rujnu kupiti električni automobil koji će zamijeniti njegova trenutnog dizelaša. Van Beurden nije spomenuo detalje u vezi s automobilom koji namjerava kupiti, no glasnogovornik Shella objasnio je o čemu je njegov šef govorio.

On ipak neće kupiti potpuno električno vozilo, već će u rujnu kupiti plug-in-hibrid Mercedes-Benz S500e koji kombinira klasičan motor s elektromotorom. Iako neki smatraju kako je ovo loš PR-potez za jednu naftnu kompaniju, na BGR-u vjeruju kako i Shell mora misliti na (dugoročnu) budućnost u kojoj će cestama dominirati električna vozila. Prvi potez ova je kompanija već napravila početkom godine kada su najavili da će na nekim svojim benzinskim postajama u Nizozemskoj i Velikoj Britaniji instalirati punjače električnih vozila.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti