Jabil najavio početak proizvodnje u svom centru izvrsnosti u Osijeku

Osječki centar prva je greenfield investicija Jabila u Europi u posljednjih 20 godina.

Martina Čizmić | 14.08.2024. / 12:00

Jabil Osijek (Foto: Jabil Inc.)

Američka tvrtka Jabil Inc. objavilaje kako je završena izgradnja njihovog centra izvrsnosti za proizvodnju, a s radom bi trebao početi do kraja mjeseca.

Kako ističu, novi će centar, koji se prostire na gotovo 48 tisuća četvornih metara, biti središte Jabilove kontinuirane predanosti inoviranju, održivosti i pružanju sveobuhvatnih proizvodnih rješenja svojim klijentima. To uključuje proizvodno postrojenje površine 22.296 četvornih metara; 10.684 četvorna metra skladišnog prostora; i tehničko postrojenje površine 2.972 četvorna metra. Centar je izgrađen u svrhu pružanja podrške klijentima u reguliranim industrijama poput automobilske i prijevozne industrije te zdravstva.

Unutar samoga centra nalazi se oprema za tehnologiju površinske ugradnje za sklopove tiskanih pločica, automatiziranu montažu na razini sustava, funkcionalno ispitivanje, pakiranje i ispunjavanje zahtjeva prema narudžbi ili specifikaciji kupaca. U budućnosti se planira dodavanje strojeva za injekcijsko prešanje, čime će se dodatno proširiti proizvodne mogućnosti centra.

Victor Manuel Morales, regionalni direktor za razvoj operacija, izrazio je zahvalnost nacionalnim i lokalnim vladinim predstavnicima i partnerima Jabila.

Oduševljeni smo činjenicom da su se naši ambiciozni planovi za Osijek konačno ostvarili. Zahvaljujući podršci naših partnera spremni smo započeti s proizvodnjom i krenuti u novu fazu ovog uzbudljivog projekta, istaknuo je Morales te dodao kako je osječki centar prva greenfield investicija Jabila u Europi u posljednjih 20 godina.

Zahvaljujući visokokvalificiranoj i obrazovanoj radnoj snazi, blizini nekolicine ključnih tržišta i najsuvremenijoj infrastrukturi, Jabilov centar u Osijeku u potpunosti je spreman zadovoljiti potrebe naših klijenata. Svi mi u Jabilu uzbuđeni smo zbog suradnje s lokalnim partnerima, osiguravanja visokokvalitetnih radnih mjesta i doprinosa dugoročnom gospodarskom razvoju regije. Radujemo se daljnjem rastu i razvoju centra te našoj prisutnosti ovdje u Hrvatskoj, istaknuo je.

Svečano otvorenje Jabilovog centra izvrsnosti za proizvodnju u Osijeku održat će se kasnije ove godine.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti