Jack Dorsey smatra kako će ova virtualna valuta zamijeniti dolar

Svima je poznat stav Jacka Dorseya prema kriptovalutama, što je potvrdio i ovog tjedna kada je putem Twittera poručio da će bitcoin zamijeniti dolar.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.12.2021. / 11:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Jack Dorsey nedavno je iznenadio javnost najavom povlačenja s mjesta izvršnog direktora Twittera, kompanije čiji je bio suosnivač. Dok je upravljanje popularnom društvenim mrežom ostavio drugima, i dalje ostaje prvi čovjek kompanije za digitalno plaćanje Square, iako će svoje vrijeme i karijeru posvetiti i drugim stvarima.

  Jack Dorsey Šef Twittera sudjeluje u velikom eksperimentu: Svaki mjesec ljudima će davati novac, bez ikakvih uvjeta kako ga potrošiti

Jedna od njih, vjerojatno i najvažnija su kriptovalute. Podsjetimo, jednom je rekao kako bi, da nije CEO Twittera i Squarea, radio na bitcoinu te, kada bi bitcoinu trebala veća pomoć u odnosu na Twitter i Square, napustio bi svoje kompanije zbog te kriptovalute. S obzirom na to da, usprkos nedavnom blagom negativnom trendu, bitcoinu ide jako dobro, trenutačno se čini da toj kriptovalute ne treba Dorseyjeva pomoć.

Danas je teško zamisliti kako će izgledati budućnost kripta jer gotovo svakodnevno možemo pročitati različita i često oprečna razmišljanja. Za dio stručnjaka na području tradicionalnih financija, kriptovalute su samo nekakav balon koji trenutačno nema konkretnu vrijednost, pored one koju su investitori spremni platiti za njih.

S druge strane, mnogi smatraju kako su kriptovalute poput bitcoina i općenito decentralizirane financije budućnost. Dorsey, naravno, spada u tu drugu grupu ljudi, što je potvrdio još jednom kada je odgovorio na tvit poznate reperice Cardi B. Ona je na Twitteru pratiteljima postavila pitanje misle li da će kriptovalute zamijeniti dolar, a u konverzaciju se uključio i Dorsey, jednostavnim odgovorom kako će američku valutu zamijeniti - bitcoin.

  Slika nije dostupna Prvi tvit ikad objavljen prodan za impresivnih 2,9 milijuna dolara

Nije objasnio kada misli da bi se to moglo dogoditi, no jasno je kako je put do takvog potencijalnog scenarija jako dug i kompleksan i pred njim je jako puno izazova.

Izvor: Input mag

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti