Japanci predstavili "robota maskotu" i najavili tehnološki najnaprednije Olimpijske igre dosad

Već je ranije najavljeno kako će Toyota tijekom Olimpijskih igara predstaviti cijelu paletu naprednih tehnoloških rješenja – od autobusa koje pokreću baterije do autonomnih taksija.

Martina Čizmić | 22.07.2019. / 10:33

Predstavljanje maskote Olimpijskih igara u Tokiju 2020. (Foto: Behrouz MEHRI / AFP)

Olimpijske igre prilika su da zemlja domaćin pokaže sva svoja tehnološka dostignuća. No kad su Olimpijske igre u Japanu, možete biti sigurni da će izgledati kao da ste zakoračili u budućnost. 

Iako je do Olimpijskih igara u Tokiju ostalo još godinu dana, Japanci se uvelike pripremaju za dolazak milijuna ljudi iz cijelog svijeta. Tako će posjetitelje na svakom uglu dočekivati volonteri – i ljudski i oni robotski. 

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju predstavili su "robota maskotu" koji bi djeci trebao omogućiti uživanje u određenim aspektima Igara, čak i ako nisu u Japanu. Robot koji komunicira s djecom koristi umjetnu inteligenciju kako bi prepoznao dječja pitanja o Olimpijskim igrama, sportu i Japanu podsjeća na dobro poznate likove iz anime crtanih filmova.  

Predstavljanje maskote Olimpijskih igara u Tokiju 2020. (Foto: Behrouz MEHRI / AFP)

Osim toga, Toyota, koja je jedan od glavnih partnera Olimpijskih igara, već je predstavila prototipove minijaturnih automobila na daljinsko upravljanje koji će sakupljati koplja i kladiva na natjecanjima. 

Minijaturno vozilo nazvano "e-Palette", veličine dječjeg automobila, može voziti brzinom od 20 kilometara na sat i nije mu potreban vozač. Točnije, za sigurno kretanje po borilištu, brinu se tri kamere i jedan lidar koji mu omogućavaju pregled okoline. 

Već je ranije najavljeno kako će Toyota tijekom Olimpijskih igara predstaviti cijelu paletu naprednih tehnoloških rješenja – od autobusa koje pokreću baterije do autonomnih taksija. 

Olimpijada će se održati u Tokiju Paljenje olimpijskog plamena u Tokiju bit će spoj tehnologije i iznenađenja

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti