Je li bolji iPhone ili Android? Oglasio se šef Instagrama, slažete li se s njim?

Dok Android drži više od 70 posto tržišta, verzije iPhonea zauzimaju osam od prvih deset najprodavanijih telefona prošle godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.07.2023. / 10:10

Smartphone (Foto: Getty Images)

Koji je operativni sustav bolji, odnosno je li bolji iPhone ili top-modeli koji rade na Androidu? Jedinstven odgovor na to pitanje, naravno, ne postoji i, kao što je to slučaj s brojnim stvarima u životu, ovisi o preferencijama i ukusima korisnika koji se razlikuju.

Tim Cook Loše vijesti za Apple: Mogao bi odgoditi početak prodaje svog najvažnijeg uređaja

Nekima se tako ne sviđa zatvorenost Appleova ekosustava, dok ljubitelji jabuke, od kojih mnogi više od desetljeća koriste isključivo Appleove telefone, nikada ne bi zamijenili svoj iPhone nekim Androidom. Što se statistika tiče, tu je situacija zanimljiva. Naime, Android dominira globalnim tržištem pametnih telefona (situacija je jedino drukčija na američkom tržištu, gdje je iPhone ipak ispred telefona s Googleovim mobilnim operativnim sustavom), no kada pogledamo statistiku najprodavanijih telefona na svijetu, od prvih deset mjesta čak osam pripada iPhoneu, odnosno raznim modelima ovog uređaja.

Raspravi o tome koji je operativni sustav bolji nedavno se priključio i prvi čovjek Instagrama Adam Mosseri. Odgovarajući na pitanje poznatog youtubera Marquesa Brownleeja, na Threadsu je napisao kako je sada Android bolji od Appleova iOS-a. Zašto je Android sada bolji i koje su to opcije oduševile Mosserija, on nije komentirao, a nije odgovorio niti na pitanja novinara Insidera koji su mu poslali upit za komentarom.

Tijekom nedavne Googleove konferencije održane u svibnju, iz ove su kompanije objavili kako danas postoji više od tri milijarde aktivnih uređaja koje pokreće Android, dok iz Applea u posljednje vrijeme nisu objavljivali statistiku o broju aktivnih uređaja. Prema predviđanjima analitičke tvrtke Statistica, Android drži nešto više od 70 posto tržišta pametnih telefona i tableta, dok je Apple na 28,4 posto.

Google Play Games Beta Googleov servis za igranje Android igara na računalima dostupan i u Hrvatskoj

Kome vi dajete svoj glas, odnosno po vama je li bolji iPhone, odnosno njihov operativni sustav iOS ili svoj glas dajete Androidima?


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti