Googleov servis za igranje Android igara na računalima dostupan i u Hrvatskoj

Iz Googlea ističu kako se katalog igara povećava svakog mjeseca, a s njime i broj zemalja u kojima je usluga dostupna.

Martina Čizmić | 25.05.2023. / 12:00

Google Play Games Beta (Foto: Google)

Iako je još uvijek u beta fazi, Google Play Games Beta od danas je dostupan i u Hrvatskoj. Kako je objavljeno na službenim stranicama, usluga je sad dostupna u ukupno 56 zemalja (od SAD-a i Novog Zelanda do EU i okolnih zemalja).

Tako ljubitelji mobilnih igara jednostavnom instalacijom Google Play Games mogu igrati više od 10 naslova, među kojima su i popularni 1945 Air Force, Cookie Run i Envoy: The King's Return.

 

 

Iz Googlea ističu kako se katalog igara povećava svakog mjeseca, a s njime i broj zemalja u kojima je usluga dostupna.

Za igranje Android igara na računalu nisu potrebni ni snažan hardver ni pretjerano brza internetska mreža, no, Google navodi minimalne specifikacije poput Windows 10 operativnog sustava, SSD diska, barem 8 GB RAM-a i 10 GB prostora za pohranu i dobru grafičku karticu (cjelokupne specifikacije možete pogledati ovdje).

Osim računala i Google Play Games Beta aplikacije, igrači moraju biti stariji od 18 godina, otvoren osobni Google račun te imati lokaciju u zemlji koja je podržana.

Za sad nije poznato kad bi "beta" mogla postati službena verzija, ali iz Googlea ističu da će u toj službenoj verziji moći podržavati i više različitih računa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti