Je li ovo budućnost utrkivanja? Vozite električni automobil, ali vidite nešto potpuno drugačije

Cupra2 Experience trebalo bi omogućiti vozačima potpuno novo iskustvo utrkivanja.

Martina Čizmić | 24.02.2022. / 14:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Metaverse, metasvemir ili metaverzum, kako god nazvali taj virtualni svijet koji bi trebao zamijeniti internet kakav danas poznajemo, omogućio je brojnim tvrtkama da ponude drugačije iskustvo korištenja i boravka u virtualnom svijetu.

Ideja je da se u tom svijetu ljudi međusobno druže, zabavljaju, kupuju, ali i rade.

No, jedna je tvrtka otišla i korak dalje i zamislila metaverse u kojem će se vozači utrkivati na potpuno nov način - kombinirajući stvarni i virtualni svijet. To su iskustvo nazvali Cupra2 Experience.

Povodom svog 4. rođendana, predstavili su potpuno električno konceptno vozilo UrbanRebel koje će vozači moći voziti u stvarnom svijetu, ali na glavi neće imati samo sigurnosnu kacigu, već i uređaj za korištenje virtualne stvarnosti.

Kako su to zamislili možda najbolje prikazuje video.

Iz Cupre nisu pojasnili gdje bi to vozači točno vozili prava vozila, kao ni što ako im nešto odvuče pozornost u virtualnom svijetu, a skrenu u pravome. 

No, uvjeravaju kako ovakav način utrkivanja izbrisati granice između stvarnog i virtualnog i pružiti potpuno novo iskustvo. 

Uz to, najavili su i svoj prvi NFT UrbanRebel. Oni koji odluče kupiti ovaj NFT imat će priliku biti jednim od prvih pilota za Cupra2 Experience.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti