Je li ovo doista najsigurniji pametni telefon na svijetu?

Svi koji su opterećeni sigurnošću pametnog telefona svakako bi trebali razmisliti o ovom uređaju

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 05.06.2016. / 15:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Naravno, prvi preduvjet će biti da vam je džep (bankovni račun) dovoljno nakrcan ili da se kreditno sposobni, kao i pripravni, jer Solarin pametni telefon će vas stajati točno 13 tisuća i 800 američkih dolara, uz troškove uvoza, poreza... Stoga, ako vas je kojim slučajem cijena spriječila da ovo čitate dalje, nastojte se ipak potruditi. Šalimo se, naravno, osim naravno vezano uz cijenu modela Solarin koji je predstavila izraelska kompanija Sirin Labs, uz poprilično smjelu tvrdnju kako je riječ o najsigurnijem pametnom telefonu na svijetu. 

Sve tehničke specifikacije Solarin pametnog telefona su u skladu s najmodernijim zahtjevima, tu je zaslon od 5,5 inča, procesor Snapdragon 810 SoC, 4 GB RAM memorije i 128 GB memorije za pohranu... Ono što ga razlikuje od ostalih uređaja je baterija od 4,040 mAh s kojom ćete moći telefonirati otprilike 30-tak sati, dok bi ovaj uređaj s Android OS-om trebao izdržati u "stand by" modu negdje oko dva tjedna. Ali, ono što mu osigurava posebno mjesto na tržištu, uz naravno paprenu cijenu, prema navodima tvrtke Sirin Labs je potpuna zaštita u svim segmentima. 

Otporan je na vodu i prašinu, udarce, ali i bilo kakve hakerske pokušaje napada, odnosno "ukrcavanja" malwarea u njega. Hardverska enkripcija podataka, enkripcija za e-mail i glasovnu komunikaciju, ali i poseban način rada koji se aktivira na stražnjoj strani uređaja, čime će se blokirati svi senzori, osigurava potpunu privatnost kod bilo koje vrste komunikacije. Problem je, međutim, što ćete na taj način moći komunicirati s uređajima koji imaju isti nivo sigurnosti... 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti