Je li ovo Galaxy S4?

Iako je službena najava Galaxya S4 tek ovaj petak (15.3.), kako to obično biva, iznimno iščekivan smartphone koji će tek biti predstavljen dospio je u nečije „neslužbene ruke“ nešto ranije. Po običaju to su Kinezi koji su na forum 52Samsung stavili prve navodno autentične fotografije S4-a.

Zimo Zimo Ante Malenica | 11.03.2013. / 14:04

Je li ovo Galaxy S4?

Iako je službena najava Galaxya S4 tek ovaj četvrtak (14.3.), kako to obično biva, iznimno iščekivan smartphone koji će tek biti predstavljen dospio je u nečije „neslužbene ruke“ nešto ranije. Po običaju to su Kinezi koji su na forum 52Samsung stavili prve navodno autentične fotografije S4-a.

Ako je vjerovati slikama, novi Samsungov flaghship smartphone je relativno sličan prethodniku. U formatu 5-inčnog uređaja, S4 i dalje ima fizičku home tipku koja se nalazi na sjajnom plastičnom kućištu.

Što se tiče tehničke pozadine, ona je opisana kodnim nazivom „GT-I9502“ koji potpisuje ekran 1080p rezolucije, „Universal5410“ procesor radnog takta 1,8 Ghz, 2 GB RAM-a i grafički pokretač PoverVR SGX 544MP. Ova specifikacija nadovezuje se na ranije glasine koje su pod istim kodnim nazovim opisivale Exynos Octa 5410, osmojezgreni procesor s četiri A15 jezgre za sirovu snagu te s četiri A7 jezgre za manju potrošnju energije.

Iako ove slike ostavljaju dojam kako može biti riječ o konačnom dizajnu, ne bi bilo preveliko iznenađenje da se radi samo o testnom prototipu čiji je dizajn nešto drugačiji od onog koji će tek biti otkriven.

Sve u svemu, sada s još većim nestrpljenjem iščekujemo nadolazeći četvrtak kada će se održati velebno predstavljanje uređaja u New Yorku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti