Jedan od najmlađih nizozemskih milijunaša, Ben Woldring, dolazi na LEAP Summit otkriti svoje tajne uspjeha

Ne treba zaboraviti ni domaće predavače, među kojima su Emil Tedeschi, Branko Baričević, Mislav Balković, Ivica Puljak i drug.

Martina Čizmić | 09.03.2018. / 17:05

Ben Woldring (Foto: LEAP) (Foto: LEAP)

Stotine mladih poduzetnika, studenata, znanstvenika i istraživača te mladih lidera dolazi u Hrvatsku i to na međunarodnu konferenciju LEAP Summit. Od 15. do 17. ožujka grad Zagreb postat će centar u koji će se slijevati mladi iz različitih zemalja - od Sjedinjenih Američkih Država pa do brojnih Europskih zemalja te daleke Južne Koreje i Japana.

Brojni sudionici koji dođu na konferenciju ostaju oduševljeni Hrvatskom. Sve im se sviđa – poslovna klima, hrana, otvorenost prema idejama, priroda i ljudi. Mnogi od njih se vraćaju ponovno u Hrvatsku –na studij ili u turistički posjet, a dio njih sklopi i poslovne suradnje pa otvore poduzeće u Hrvatskoj. Također, iznimno nam je drago što Hrvatski poduzetnici sklope s kolegama iz inozemstva brojne poslove te krenu izvoziti svoje proizvode i usluge radi Summita, ističe organizacijski odbor LEAP Summita.

Tri dana fokusa na nove tehnologije i poduzetništvo

Na LEAP Summitu glavni fokus je na nove tehnologije, digitalizaciju, poduzetništvo te uspješne priče pojedinaca. Tijekom tri dana, unutar jedne konferencije održavaju se paralelno pet tematskih konferencija na čak četiri paralelne pozornice. Također, bogati networking program pokušava osigurati da se svi sudionici što bolje povežu kako bi ostvarili poslovne suradnje i kontakte.

Jedan od najuspješnijih poduzetnika iz Nizozemske kao inspiracija mladima u Hrvatskoj!

Ben Woldring, jedan od predavača na LEAP Summitu, svoje poduzeće je pokrenuo tijekom školskog zadatka s 13 godina. Ben smatra da bi škole trebale poticati kreativnost i poduzetništvo među mladima, umjesto suhoparnog učenja definicija napamet. Ben danas ima 33 godina i vlasnik je grupacije poduzeća pod nazivom Bencom Group, a ističe se i kao jedan od najmlađih nizozemskih milijunaša.

U Hrvatskoj želi inspirirati mlade da stvaraju vlastita poduzeća i samostalno riješe problem nezaposlenosti mladih.

Alejtin Berisha smatra da su mladi glavna snaga u društvu!

Uspješan poduzetnik pokrenuo je mrežu poslovnih anđela na Kosovu, otvorio je privatan fakultet koji se fokusira na poduzetništvo i inovacije te je profesor inovacija i poduzetništva na nizu sveučilišta.

Alejtin smatra da sve zemlje u regiji imaju veliki potencijal koji se krije u mladim ljudima koji su spremni stvarati nove vrijednosti. Za to im je potreban kvalitetan i konkurentan edukacijski sustav koji će ih poduprijeti u inovativnom razmišljanju, smatra Alejtin.

LEAP Summit (Foto: LEAP) (Foto: LEAP)

Pascal Condamine pomaže poduzetnicima u oblikovanju uspješnih crowdfunding kampanja!

Mladi poduzetnici radi nedostatka financiranja sve češće koriste model grupnog financiranja – crowdfunding - kako bi pokrenuli svoja inovativna poduzeća. U Hrvatskoj je u 2017. godini tim putem prikupljeno više od 15 milijuna kuna, a taj iznos je u konstantnom porastu.

Jedna od vodećih svjetskih platformi za grupno financiranje, koju i hrvatski poduzetnici uglavnom izabiru je Indiegogo – kompanija iz koje dolazi Pascal Condamine. Pascal će na LEAP Summitu mladim poduzetnicima dati konkretne savjete kako napraviti što uspješniju crowdfunding kampanju kako bi što više mladih poduzetnika uspjelo u svojim projektima.

Uz brojne međunarodne goste predavanja na konferenciji održavaju i brojni ugledni hrvatski predavači poput Emila Tedeschia, Branka Baričevića, Mislava Balkovića, Ivice Puljka i drugih.

Poslovni networking i FLEAP out party

Uz bogat program, na konferenciji će se održati i networking u obliku predstavljanja poslodavaca i poslova koje nude te B2B poslovnog networkinga s poduzetnicima, kao i natjecanje startupova The Battle of Titans. Zadnja večer konferencije rezervirana je za internacionalni FLEAP out party i DJ-e: Vanillaz, Kosta Radman i Joe2Shine.

LEAP Summit konferencija okuplja stotine sudionika iz 35 zemalja svijeta i besplatna je za sudjelovanje. Više informacija o LEAP Summitu i svim ostalim predavačima možete pronaći na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i na službenoj internetskoj stranici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti