Jeste li iznenađeni? Ovo je najprodavaniji uređaj na Amazonu ovih blagdana

Milijuni ljudi s Amazona naručili su najmanji i najjeftiniji pametni zvučnik ove kompanije Echo Dot.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.12.2017. / 07:25

Amazon Echo Dot (Foto: Amazon) (Foto: Amazon)

Iz Amazona su se pohvalili kako su tijekom blagdanske šoping-groznice prodali desetke milijuna uređaja koji podržavaju glasovnog asistenta Alexa, a najprodavaniji uređaj bio je njihov Echo Dot. Iako nisu objavili konkretne prodajne brojke, iz Bezosove kompanije kažu kako su prodali milijune ovih uređaja te je Dot trenutno rasprodan na Amazonovim stranicama. Amazon u svojoj ponudi ima nekoliko pametnih zvučnika s podrškom za Alexu – osim najjeftinijeg (i najpopularnijeg) modela Echo Dot, korisnicima su dostupni i modeli Echo, Echo Plus te Echo Show i Spot s kojim se, zahvaljujući ekranima i kamerama, mogu obavljati i videopozivi.

Echo Dot korisnicima je najzanimljiviji zbog cijene – 50 dolara nije previše za ulazak u svijet pametnih zvučnika i glasovnih asistenata, no ovih blagdana Amazon je dodatno snizio cijenu uređaja na samo 30 dolara, tako da ne treba čuditi velika navala za njim. S Echo Dotom, kao i s ostalim pametnim zvučnicima Echo može se upravljati pametnim uređajima po kući, slušati pjesme, naručivati hranu ili prijevoz Uberom, telefonirati, slušati vijesti, audioknjige, saznati vremensku prognozu itd.

Osim Amazona, na ovom tržištu svoje mjesto traži i Google s uređajima kao što su Google Home, Home Mini te Home Max, dok su u Appleu za ovogodišnje blagdane puno očekivali od svog pametnog zvučnika HomePod, no umjesto u prosincu, početak prodaje odgođen je za početak sljedeće godine, što je sigurno pomoglo boljoj prodaji konkurentskih zvučnika. Što se Amazona tiče, iz kompanije mogu biti zadovoljni i što je njihova aplikacija Alexa za iPhone i Androide zauzela prvo mjesto na listi besplatnih aplikacija na App Storeu i Googleu Play, kao i činjenicom što je više od četiri milijuna korisnika aktiviralo besplatnu trial verziju, odnosno pretplatničku verziju njihove usluge Prime.

Izvor: Digital Trends
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti