Jesu li Apple i Amazon zainteresirani za preuzimanje gamerskog diva?

U nedavnom izvještaju spominje se kako je EA razgovarao s Appleom, Amazonom i Disneyem oko potencijalnog preuzimanja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.05.2022. / 10:24

Apex Legends (Foto: Electronic Arts) (Foto: Electronic Arts)

Nakon što je Microsoft preuzeo Activision Blizzard, a Sony najavio akviziciju Bungiea, analitičari na tržištu videoigara počeli su s nagađanjima o sljedećoj potencijalnoj akviziciji među gamerskim kompanijama. Jedna od tih kompanija koja se posljednjih mjeseci spominjala kao potencijalna meta preuzimanja jest i Electronic Arts, a prema posljednjim informacijama, čini se kako su bili na korak do spajanja s NBC Universalom.

Slika nije dostupna Nove potencijalne akvizicije na gamerskom tržištu: Sljedeća meta mogao bi biti Ubisoft

Navodno je prvi čovjek Comcasta Brian Roberts prvi pristupio izvršnom direktoru EA Andrewu Wilsonu s idejom o povezivanju njegove medijske kompanije i legendarnog gamerskog giganta. Razgovori o suradnji trajali su tjednima i, iako se činilo da su na dobrom putu, do dogovora na kraju ipak nije došlo. Navodno je zapelo na cijeni povezivanja kompanija, kao i na uvjetima strukture nove kompanije.

Svijetla budućnost za EA

No, pored ovih informacija o neuspješnom dogovoru između dvije kompanije, u IGN-ovom izvještaju spominje se kako je EA razgovarao s još nekim kompanijama oko preuzimanja i spominju se velika imena - Disney, Apple i Amazon. Nažalost, detalji nisu poznati pa se samo možemo pitati postoji li i dalje šansa za pregovore, odnosno mogućnost da spomenuti tehnološki divovi preuzmu EA i velikim koracima krenu u pohod na gamersko tržište. 

Slika nije dostupna EA FIFA odlazi u povijest: Preskupo im je plaćati "četiri slova na kutiji"

Glasnogovornik EA John Reseburg, komentirajući glasine rekao je kako imaju portfolio fantastičnih igara, izgrađen oko moćnog intelektualnog vlasništva koje su razvili nevjerojatno talentirani timovi te mrežu od više od pola milijarde igrača i dodao: Vidimo svijetlu budućnost ispred sebe.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti