Još jedan telekom najavio indeksaciju cijena: Evo što i koliko poskupljuje od 1. srpnja

Podsjećaju kako je, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, stopa inflacije za 2023. godinu iznosila 8,0 posto, a njihovo će usklađivanje cijena sa stopom inflacije iznositi 6,5 posto.

Martina Čizmić | 14.05.2024. / 11:13

Poskupljenje, ilustracija (Foto: Getty Images)

Korisnici Hrvatskog Telekoma danas su počeli dobivati poruke u kojima ih se obavještava o poskupljenju usluga njihova operatera s početkom od 1. srpnja. 

Kako objašnjavaju iz HT-a, od 1. srpnja uskladit će cijene mjesečnih naknada fiksnih i mobilnih usluga s godišnjom stopom inflacije za 2023. godinu. Usklađenje s inflacijom nužni je odgovor na negativne inflatorne učinke i kako bi HT zadržao visoke razine ulaganja u ključnu mobilnu i fiksnu infrastrukturu te usluge, a koja su prošle godine iznosila 361,4 milijuna eura.

Podsjećaju kako je, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, stopa inflacije za 2023. godinu iznosila 8,0 posto, a njihovo će usklađivanje cijena sa stopom inflacije iznositi 6,5 posto.

Uvećanje cijena od 6,5 posto primjenjivat će se isključivo na mjesečne naknade fiksnih i mobilnih tarifa, paketa i opcija definiranih službenim Cjenicima HT-a. Na ostale stavke računa kao što su: cijena minuta, poruka ili prometa, jednokratne naknade, rate za uređaje – navedeno usklađivanje cijena neće se primjenjivati i te cijene ostaju neizmijenjene, naglasili su iz HT-a.

Slika nije dostupna Još jedan udar na džep građana: Telekomi najavili povećanje cijena, pitanje je samo koliko

Podsjetimo, HT je početkom 2023. godine u Opće uvjete poslovanja uveo indeksnu klauzulu koja je standard u telekomunikacijskoj, ali i u drugim industrijama te je primjenjuju telekomi u brojnim europskim državama. Indeksna klauzula omogućuje usklađivanje mjesečnih naknada jednom godišnje u odnosu na stopu inflacije u prethodnoj godini.

Prvi račun s usklađenim cijenama korisnici HT-a će dobiti u kolovozu, za mjesec srpanj.

Podsjetimo, i A1 Hrvatska sredinom travnja najavio je usklađivanje cijena s inflacijom od 1. lipnja. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti