Još jedna prijevara: Muškarac iz Kutine ulagao u trgovanje pa ostao bez novaca

Muškarac je pao na obećanje o stjecanju znatne imovinske koristi, no umjesto toga, izgubio je sve što je uložio.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.02.2023. / 12:25

Prijevara (Foto: Getty Images)

Policijske uprave gotovo svakodnevno objavljuju informacije o računalnim prijevarama zbog kojih lakovjerne osobe ostaju praznih računa. O jednoj takvoj prijevari danas su obavijestili iz PU sisačko-moslavačke, a prijavio ju je 43-godišnjak iz Kutine.

Njega je nepoznati počinitelj u razdoblju između lipnja i kolovoza prošle godine nagovorio na registraciju virtualnog računa na jednoj internetskoj stranici te na uplatu određene svote novca s ciljem trgovanja, pri čemu mu je obećao stjecanje znatne imovinske koristi. No kada je nedavno muškarac iz Kutine pokušao podići uložena sredstva, shvatio je da je prevaren te je prijevaru prijavio policiji.

Slika nije dostupna Propala internetska kupovina: Naručili i platili Porsche pa ostali bez čak 120 tisuća eura

Iz PU sisačko-moslavačke kažu kako najčešće investicijske prijevare uključuju ponude za kupovinu dionica, obveznica, kriptovaluta, plemenitih metala, stranih zemljišta ili alternativne energije.

Uz to, iz ove su policijske uprave savjetovali građanima da, prije investicija, uvijek potraže financijski savjet nepristranih osoba, da odbiju nenajavljene pozive o mogućim ulaganjima te da uvijek budu sumnjičavi prema ponudama koje obuhvaćaju sigurnu investiciju, zajamčen povrat i veliku dobit. Također, naglašavaju kako, ako ste jednom uložili u prijevaru, prevaranti će vas vjerojatno ponovno ciljati ili vaše podatke prodati drugim prevarantima.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti