Kad Borat uzvraća udarac: "Zuckerberg je naivno dijete koje širi nacističku propagandu"

Ovo nije prvi put da se Cohen dotaknuo Zuckerberga i njegove društvene mreže. Još je u studenom bio prilično oštar u kritici optuživši Facebook da potiče širenje govora mržnje i teorija zavjere.

Martina Čizmić | 09.01.2020. / 09:51

Mark Zuckerberg (Foto: AFP)

Britanski glumac i komičar Sacha Baron Cohen najpoznatiji je po svojim ulogama Borata i Ali G-ja, no ovog puta u medije nije dospio zbog neke uloge.

Naime, prilikom dodjele nagrada na nedavno održanom Zlatnom Globusu u Los Angelesu, Cohen je iskoristio priliku i "bocnuo" šefa Facebooka Marka Zuckerberga.

Najavljujući satiru o nacističkoj Njemačkoj kroz oči 10-godišnjeg dječaka, koja je bila nominirana za dva Zlatna Globusa, Cohen je sve iznenadio.

Junak sljedećeg filma je naivno dijete koje širi nacističku propagandu i ima samo zamišljene prijatelje. Njegovo je ime Mark Zuckerberg, rekao je Cohen te nastavio: Žao mi je, ovo je stari uvod u 'Društvenu mrežu'.


No ovo nije prvi put da se Cohen dotaknuo Zuckerberga i njegove društvene mreže. Još je u studenom bio prilično oštar u kritici optuživši Facebook da potiče širenje govora mržnje i teorija zavjere.

Tijekom 25-minutnog govora na Anti-Defamation League, Cohen se osim Zuckerberga dotaknuo i ostalih članova "silicijske šestorke" - Sundara Pichaija, Larryja Pagea, Sregeja Brina, Susan Wojcicki te Jacka Dorseya.

Tada je Cohen istaknuo kako se "brinu više za cijenu svojih dionica nego za zaštitu demokracije".

To je ideološki imperijalizam - šest neizabranih individualaca u Silicijskoj dolini nameće svoje stavove ostatku svijeta, ne odgovaraju ni jednoj vladi i ponašaju se kao da su iznad zakona. Izgleda kao da živimo u Rimskom carstvu, a Mark Zuckerberg je Cezar. To bi barem objasnilo njegovu frizuru, rekao je Cohen.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti