Zaštitne maske bit će još neko vrijeme neizostavan dio svakodnevne opreme. I dok znanstvenici ističu da su najbolje one maske koje imaju više slojeva i dodatne filtre, u LG-ju su odlučili napraviti "osobni nosivi pročišćivač zraka". 

Radi se o uređaju PuriCare, koji na prvi pogled izgleda poput tehnološki napredne zaštitne maske, no on je mnogo više. Rješava probleme maski kućne proizvodnje nekonzistentne kvalitete, ali i nedovoljne dostupnosti jednokratnih maski jer koristi dva H13 HEPA filtra koja su slična onima koji se koriste u velikim uređajima za pročišćavanje zraka.

Dvostruki ventilatori LG-jeva nosivog pročišćivača zraka omogućavaju korisnicima da udišu čist filtrirani zrak, dok ugrađeni, patentirani respiratorni senzor otkriva ciklus disanja i volumen daha korisnika te u skladu s tim prilagođava dvostruke ventilatore s tri brzine. Ventilatori se automatski ubrzavaju kako bi pomogli pri udisanju zraka te usporavaju kako bi se smanjio otpor pri izdisaju, što zajedno olakšava disanje.

LG PuriCare (Foto: LG)

Ergonomski je dizajniran te čvrsto prianja uz lice korisnika kako bi se smanjilo ispuštanje zraka oko nosa i brade. Dizajn također omogućava udobno nošenje satima. Učinkovita i lagana baterija od 820 mAh traje do 8 sati u smanjenom načinu rada i dva sata u pojačanom načinu rada.

Jedinstveni spremnik pomaže u održavanju higijene između korištenja jer je opremljen UV-LED lampicama koje ubijaju štetne bacile, a može čak napuniti uređaj i poslati obavijest mobilnoj aplikaciji LG ThinQ kada je vrijeme za zamjenu filtra. 

LG će PuriCare predstaviti tijekom sajma IFA 2020, bit će dostupan u četvrtom tromjesečju na odabranim tržištima.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju