Kad zaštitne maske nisu dovoljne: LG najavio "osobni nosivi pročišćivač zraka"

Osim što nositelju osigurava čisti zrak, PuriCare će sam javiti kad je potrebno napuniti bateriju i promijeniti filtar.

Martina Čizmić | 27.08.2020. / 14:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zaštitne maske bit će još neko vrijeme neizostavan dio svakodnevne opreme. I dok znanstvenici ističu da su najbolje one maske koje imaju više slojeva i dodatne filtre, u LG-ju su odlučili napraviti "osobni nosivi pročišćivač zraka". 

Radi se o uređaju PuriCare, koji na prvi pogled izgleda poput tehnološki napredne zaštitne maske, no on je mnogo više. Rješava probleme maski kućne proizvodnje nekonzistentne kvalitete, ali i nedovoljne dostupnosti jednokratnih maski jer koristi dva H13 HEPA filtra koja su slična onima koji se koriste u velikim uređajima za pročišćavanje zraka.

Dvostruki ventilatori LG-jeva nosivog pročišćivača zraka omogućavaju korisnicima da udišu čist filtrirani zrak, dok ugrađeni, patentirani respiratorni senzor otkriva ciklus disanja i volumen daha korisnika te u skladu s tim prilagođava dvostruke ventilatore s tri brzine. Ventilatori se automatski ubrzavaju kako bi pomogli pri udisanju zraka te usporavaju kako bi se smanjio otpor pri izdisaju, što zajedno olakšava disanje.

Ergonomski je dizajniran te čvrsto prianja uz lice korisnika kako bi se smanjilo ispuštanje zraka oko nosa i brade. Dizajn također omogućava udobno nošenje satima. Učinkovita i lagana baterija od 820 mAh traje do 8 sati u smanjenom načinu rada i dva sata u pojačanom načinu rada.

Jedinstveni spremnik pomaže u održavanju higijene između korištenja jer je opremljen UV-LED lampicama koje ubijaju štetne bacile, a može čak napuniti uređaj i poslati obavijest mobilnoj aplikaciji LG ThinQ kada je vrijeme za zamjenu filtra. 

LG će PuriCare predstaviti tijekom sajma IFA 2020, bit će dostupan u četvrtom tromjesečju na odabranim tržištima.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti