Za razvod braka optužio Uber i traži 45 milijuna dolara!

Zahvaljujući informacijama s Uberove aplikacije, žena je zaključila kako je muž vara, a on smatra kako je za razvod kriv upravo – Uber

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.02.2017. / 08:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kritike i tužbe nisu nikakva novost za Uber protiv kojeg taksisti protestiraju (nekada i nasilno) u velikom broju gradova i država, uključujući i Hrvatsku, a u Francuskoj je nedavno podignuta nova tužba protiv ove kompanije u kojoj jedan muškarac traži odštetu od čak 45 milijuna dolara. On tvrdi kako je Uber kriv za raspad njegovog braka te da ga je žena ostavila upravo zbog informacija koje je dobila zbog greške u Uberovoj aplikaciji. On se jednom logirao na svoj račun na Uberu putem njenog iPhonea, a iako se odjavio, na njen telefon i dalje su dolazile obavijesti svaki put kada je naručivao vožnje sa svog telefona. Iako mediji ne spominju konkretnije detalje, na Daily Dotu kažu kako je praćenjem njegovog kretanja, odnosno na temelju informacija koje je dobila putem ove aplikacije, zaključila da je muž vara te se razvela od njega.

Kako je do tih informacija došla zahvaljujući propustu u Uberovoj aplikaciji, odnosno 'narušavanjem njegove privatnosti', Francuz je odlučio tužiti ovu kompaniju od koje sada traži 45 milijuna dolara. Iz Ubera nema nekih informacija vezanih uz ovaj slučaj te je njihov glasnogovornik rekao kako nikada javno ne komentiraju individualne slučajeve, a posebno ne one koji su vezani uz rastave braka. Više informacija mogli bi saznati tijekom suđenja te je prvo saslušanje stranaka zakazano već ovaj mjesec.

Što se propusta u Uberovoj aplikaciji tiče, na njega su se na Twitteru žalili još neki korisnici te se taj propust odnosi samo na aplikaciju za Appleove uređaje i ne utječe na mobilne telefone koji rade na Googleovom Androidu.

Izvor: The Next Web
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti