Kako će Apple i Samsung odgovoriti na novi Huaweijev telefon?

Krajem ožujka očekujemo predstavljanje nove generacije Huaweijevih pametnih telefona iz P serije, a jedan model trebao bi imati 3 stražnje kamere

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.02.2018. / 11:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još je malo vremena ostalo do početka najvećeg mobilnog sajma na svijetu na kojem će pažnja ljubitelja pametnih telefona prvenstveno biti usmjerena prema Samsungu i novim modelima Galaxy S telefona koje će ova kompanija predstaviti 25. veljače u Barceloni. No, oko mjesec dana nakon toga velike novitete priprema i Huawei koji će na konferenciji u Parizu predstaviti novu generaciju svoj pametnih telefona iz P serije. Nakon hvaljenih modela P10 i P10 Plus, sljedeća generacija smartphone trebali nositi naziv P20, a ne P11 (npr. prethodnici desetke bili su P8 i P9), čime u ovoj kompaniji žele naglasiti velike novitete i napredak koji pripremaju s nadolazećom generacijom pametnih telefona.

Huawei P20 tako bi trebao biti prvi telefona na svijetu koji će imati tri stražnje kamere ukupne rezolucije 40MP s peterostrukim hibridnim zoomom (optički i digitalni), dok će s prednje strane biti smještena 24MP kamera za selfije, a kao i u slučaju prethodnih modela, sve kamere bit će napravljene u suradnji s Leicom, što garantira kvalitetu fotografija. Model Plus imat će ekran dijagonale 6 inča, pokretat će ga Kirin 970 procesor i Googleov mobilni operativni sustav Android 8.1 Oreo, no kako napominju na Forbesu, s novom generacijom P telefona Huawei neće pratiti jedan od najvećih trendova na smartphone tržištu u posljednje vrijeme – ekran bez okvira jer će imati okvir na donjem dijelu telefona ispod ekrana.

Zahvaljujući odličnim telefonima, Huawei je proteklih godina ugrabio čvrsto treće mjesto na tržištu pametnih telefona, ali njihovi su planovi puno veći te u budućnosti žele prestići i Apple i Samsung i postati vodeća kompanija na globalnom tržištu. U ostvarenju tog plana i povećanja udjela na tržištu uvelike bi im trebala pomoći nova generacija telefona iz P serije te možemo očekivati tri modela – P20, P20 Plus i P20 Lite te je samo pitanje hoće li i P20 i P20 Plus imati tri stražnje kamere ili će ta opcija biti rezervirana samo za najveći uređaj.

Izvor: Forbes
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti