Kako ćemo igrati s Italijom? ChatGPT je dao svoju prognozu

Slijedi završni i odlučujući obračun grupne faze za hrvatsku reprezentaciju, a što možemo očekivati od susreta s Italijom upitali smo ChatGPT.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.06.2024. / 09:25

Hrvatski navijači (Foto: Afp)

Situacija je izazovna, ali Hrvatska ima šanse za prolazak u sljedeći krug - ako pobjedi Italiju. Takva nam je situacija svima jasna, a to je potvrdio i ChatGPT kad smo ga upitali za njegovu prognozu sutrašnje utakmice s našim susjedima. No kada smo umjetnu inteligenciju upitali za prognozu rezultata, ChatGPT nije imao dobre vijesti. Naime, ovaj AI chatbot prognozirao je kako će utakmica završiti 1-1, a gol za Hrvatsku dat će Kramarić.

VAR soba Tehnološka rješenja na EURO-u: Evo za koje će se situacije koristiti VAR

Svoje predviđanje ChatGPT temelji na nekoliko faktora. Prvo je defenzivna čvrstina te kaže da obje momčadi imaju snažnu obranu i često igraju taktički zreo nogomet (ovo se ipak ne može primijeniti na igru Hrvatske na ovom EURO-u), zatim na nedavnim susretima ove dvije reprezentacije koji su završavali neriješeno s malim brojem golova te na vrhunskim igračima koji mogu napraviti razliku.

Predviđanje ChatGPT-a (Foto: Screenshot ChatGPT)

Na prognoze ChatGPT-a, naravno, ne treba gledati ozbiljno, već samo kao na zabavu, iako je zanimljivo čitati argumentaciju odluka AI-a prilikom predviđanja rezultata. Chatbot se do sada nije proslavio sa svojim prognozama utakmica hrvatske reprezentacije jer je predvidio 1-1 protiv Španjolske i 3-0 protiv Albanije, a jedino što je pogodio jest da će jedan od strijelaca protiv Albanije biti Kramarić. Ipak, treba naglasiti kako je i većina nogometnih stručnjaka previdjela veći otpor i potencijalni X Hrvatske protiv Španjolske te pobjedu protiv Albanije.

FUSSBALLLIEBE Posebna pozornost posvećena je tehnologiji: S ovom će loptom Hrvati zabijati na Euru

Što se tiče prolaska u drugi krug, ChatGPT se prilično izmotavao i davao je potencijalne scenarije za prolazak, koje već znamo - s pobjedom su šanse za prolazak jako velike, dok s neriješenim rezultatom ovisimo o drugim rezultatima i gol-razlici. Ipak, na konkretno pitanje, napisao je: Na temelju dostupnih informacija i trenutne analize, moj odgovor je da, vjerujem da Hrvatska ima dobre šanse za prolazak u sljedeći krug Euro 2024.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti