Kako integrirati Facebook Send gumb na vaš blog?

Jučer je Facebook objavio novi gumb koji omogućuje dijeljenje sadržaja samo određenim osobama, no kako ga složiti?

Zimo Zimo Zimo | 26.04.2011. / 17:36

Kako integrirati Facebook Send gumb na vaš blog?

Jučer je Facebook objavio novi gumb koji omogućuje dijeljenje sadržaja samo određenim osobama, no kako ih staviti na blog?

Proveli smo dobrih dva sata proučavajući način kako da instaliramo Send gumb na našu stranicu. Isprobali smo hrpu mogućnosti od kojih niti jedna nije funkcionirala kako treba.

Proučavajući komplicirani Facebook developer blog uspjeli smo instalirati Like i Send gumb, no naišli smo na problem odnosno Send gumb nam nije radio, no pronašli smo bolje rješenje.

Problem je u tome što Facebookov Send gumb ne radi baš najbolje sa WordPressom, stoga zaboravite ono što piše na njihovom blogu i slijedite daljnje upute.

Kopirajte kod ispod na mjesto gdje želite postaviti gumbe. Recimo, želite li da vaši posjetitelji mogu dijeliti sadržaj unutar samih postova onda ćete taj kod kopirati u single.php datoteku u vaše WordPressu, a ukoliko ih želite na naslovnici onda kopirajte taj kod u index.php.

<div id='fb-root'></div>

<script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1'></script>

<fb:like href='<?php echo get_permalink(); ?>' show_faces='true' width='450' send='true'>

</fb:like>

Do tih datoteka možete doći da se logirate na WordPress, kliknete na Appearance - Editor, ili putem FTP klijenta. Ukoliko želite da vam se gumbi pojavljuju na svakom postu vašeg bloga, otvorite datoteku loop.php, potražite 'entry-content' (ctrl+f) i kopirajte daj kod iznad .

Ovo je vrlo kratak i jednostavan način da integrirate gumbe Like i Send na vaš blog. Ukoliko negdje zapnete javite se dolje u komentarima i netko od naše ekipe će vam pomoći da riješite problem.

Da li vam ovaj članak bio koristan? Želite li da više pišemo ovakve savjete?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti