Kako izgleda savršen pametni telefon u vrijeme pandemije? Ima termalnu kameru i možete ga dezinficirati kad poželite

Neki vole da je njihov pametni telefon lijepo dizajniran, savršene boje i da privlači poglede. A neki vole da je izdržljiv i praktičan. Ovo je upravo takav telefon.

Martina Čizmić | 29.07.2020. / 11:39

Pametni telefoni tijekom godina dobili su različite mogućnosti koje su ih učinile privlačnijima kupcima. Za neke su te dodatne mogućnosti samo pretvorile telefon u igračku, no za neke su upravo one bile te koje su telefon iz uređaja pretvorile u koristan alat. A što se s alatom najčešće događa? Pa često se nalazi u ekstremnim uvjetima.

Imajući na umu upravo ekstremne uvjete, Bullitt Group predstavila je novi Cat telefon koji slobodno možemo nazvati "alatom za preživljavanje u vrijeme pandemije".

Kako su istaknuli na predstavljanju, Cat S62 Pro treća je generacija serije Cat 60 i opremljen je najnovijom termalnom tehnologijom tvrtke FLIR. Zahvaljujući senzoru FLIR Lepton 3.5 i novoj aplikaciji MyFLIR Pro, Cat S62 Pro donosi četverostruko povećanje broja termalnih piksela. To znači da možete snimiti i provjeriti ne samo temperaturu u prostoru ili zidu već i temperaturu osobe koja se nalazi pred kamerom. 

Cat S62 Pro napravljen je da bude otporan na sve vremenske uvjete. Postiže i nadilazi standard zaštite od prodiranja IP68 i standard američke vojske, Mil Spec 810H. Prošao je rigorozna testiranja, uključujući testove ponovljenih padova s visine 1,8 m na čelik, uz višestruke padove na svaku stranu i kut, kao i opsežne testove otpornosti na vodu, nečistoću, prašinu, ekstremne temperature, vibracije i prevrtanja. Također je higijenski. Može se potpuno potopiti i jednostavno oprati sapunom, sredstvima za dezinfekciju ili alkoholom, što u vrijeme pandemije nije naodmet. 

Ovaj će uređaj posebno biti zanimljiv profesionalcima poput električara ili vodoinstalatera jer pomoću obrade slike VividIR tvrtke FLIR Systems, poboljšano dinamičko snimanje MSX (Multi-Spectral Dynamic Imaging) i tehnologije povezivanja snimki obične i termalne kamere ugrađene u telefon mogu veoma brzo zapaziti ono što inače nije vidljivo golim okom. Obrada slike MSX preklapa vizualne detalje scene s termalnom slikom ili koristi novu značajku alfa-povezivanja za kombiniranje termalnih detalja s vizualnom slikom Sony dual-pixel kamere. Ove nadogradnje dramatično povećavaju kvalitetu slike i povećavaju njezinu oštrinu, a viša termalna razlučivost pruža širi kontekst i bolju interpretaciju termalne slike.

Novi softver omogućuje funkcije analize i izvješćivanja, koje se obično nalaze na skupljim proizvodima predviđenima samo za termalno snimanje. Izoterme i upozorenja o izotermama, indikatori minimalne i maksimalne temperature te izrada izvješća ugrađena u aplikaciju samo su neke od moćnih značajki koje ćete pronaći u aplikaciji MyFLIR Pro na uređaju Cat S62 Pro.

Ugradnjom najnovijeg termalnog senzora Lepton tvrtke FLIR Systems u Cat S62 Pro nastavljamo tradiciju inovacije, koja traje već treću generaciju telefona Cat, kako bismo profesionalcima omogućili brže i preciznije obavljanje posla, rekao je Paul Clayton, generalni direktor, poslovanje s dijelovima u tvrtki FLIR. Aplikacija MyFLIR Pro korisnicima donosi napredne značajke termografije, prvi put dostupne na pametnom telefonu. Time se maksimalno povećavaju prednosti detekcije toplinske energije nevidljive golom oku.

Uz upozorenja o izotermama moguće je pratiti prilagođeni temperaturni raspon (od -20C do +400 °C) i dodati alarme koji će korisnika upozoravati kada nešto bude u tom rasponu. To je vrlo korisno prilikom nadzora temperature strojeva ili mjerenja povišene temperature. 

Cat S62 Pro opremljen je i nadograđenim zaslonom, koji je sada FHD+ (18 x 9) od 5,7 inča i memorijom, čiji je kapacitet 6 GB RAM i 128 GB ROM. Uz brži Qualcomm chipset, Android i veliku, optimiziranu bateriju, S62 Pro spreman je za Enteprise značajke. Uređaj podržava Enterprise značajke sustava Android, uključujući Zero Touch implementaciju. Dolazi u varijanti s jednom i dvjema SIM karticama – Nano SIM + microSD (zasebni utori za microSD i SIM kartice) te programibilnom tipkom za Push to Talk (PTT), SOS (aplikacija za radnike koji rade sami) ili za jednostavno uključivanje svjetiljke ili kamere.

Pametni telefon Cat S62 ima preporučenu maloprodajnu cijenu od 649 eura (oko 4800 kuna), a na tržištu bi trebao biti dostupan tijekom kolovoza 2020.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti