Kako je završio CodeAtSix Hackathon u Infinumu?

Tvrtka Infinum organizirala je CodeAtSix hackathon koji se održavao 26. svibnja u uredima tvrtke u Zagrebu, a koji je rezultirao nekim zanimljivim projektima.

Zimo Zimo Gost post | 29.05.2012. / 18:15

Kako je završio CodeAtSix Hackathon u Infinumu?

Tvrtka Infinum organizirala je CodeAtSix hackathon koji se održavao 26. svibnja u uredima tvrtke u Zagrebu, a koji je rezultirao nekim zanimljivim projektima.

Post je napisao Nikica Jokić, programer i organizator meetupa koji uključuje predavanje, hackathone i ostale stvari vezane u development - u Infinumu.

Hackathon je započeo u devet, a završili smo kasno navečer oko deset sati. Sudjelovale su četiri ekipe:

Mihael Konjević (@mihaelkonjevic), Aljoša Mohorović (@maljosa) i Marin Usalj (@mneorr) radili su na aplikaciji za komentiranje dizajna. Aplikacija omogućava upload slike, a potom i dodavanje TO DO lista i komentara na pojedine dijelove slike. Radili su na temelju CanJS frameworka koji je nastao u Mihaelovoj tvrtki i tek se sprema osvojiti svijet. Jedini su uspjeli realizirati projekt (skoro) do kraja i neslužbeni su pobjednici hackatohona, iako službeno natjecanja nije bilo, već samo kolaborativnog developmenta.

Source: https://github.com/aljosa/muchi.me

Bernard Kolobara (@bkolobara) i Danko Komlen izrađivali su web aplikaciju za kolaborativno crtanje mentalnih mapa. Aplikacija se pokreće u browseru i omogućuje grupi korisnika da zajedno rade na izradi mentalne mape. Iako su jedini sudionici hackathona koji su još studenti, dečki su postigli osnovnu funkcionalnost i na tome im svaka čast (s obzirom da su neiskusniji od ostalih full-time-developer sudionika).

Source: https://github.com/bkolobara/mindmap

Goran Peretin (@gperetin) i Igor Mustać radili su na platformi za hosting python aplikacija. Radi se o rješenju sličnom Heroku-u, dakle oblik elastic hostinga. Ideja je da se virtualne mašine automatski pokreću kada porastu zahtjevi na aplikaciju. Nisu projekt uspjeli dovesti do funkcionalne faze, međutim kako je ovo daleko najkompleksnija ideja, to je bilo i očekivano. Nisu programirali, već se većinom radilo o konfiguriranju postojećih tehnologija, pa ne postoji source kod koji bi se mogao pogledati.

Na kraju, moja je malenkost (@neektza) radila na rješenju koje bi omogućavalo spajanje na server iz browsera putem SSH protokola. Koristio sam Cramp framework sličan Railsu, ali namijenjen event-based, asinkronom programiranju. Nisam daleko dogurao, jer sam radio sam, ali ako nekog zanima kako izgleda event based programiranje slično node.js-u, ali u ruby-u, kod je na https://github.com/neektza/browser_shell

Poetski rečeno, kava je tekla u litrama, a source code u KLOC-ovima.

Sve u svemu, super zabavno i konstruktivno iskustvo, stoga pozivam sve zainteresirane koji uživaju u programiranju i nije im strana cjelodnevna zezancija, šale i pošalice da dođu na sljedeći.

Inače, dogovoreno je da se hekatoni počnu održavati svakih mjesec dana, čim se organizator riješi fakulteta. CodeAtSix možete pratiti i na Twitteru kako bi saznali za sljedeće hackathone.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti