Kako odgovoriti na sve izazove koji se pojavljuju u digitalnom poslovanju?

Oracle će predstaviti i svoje viđenje na koji će Internet stvari (IoT) oblikovati i utjecati na smjer razvoja digitalne transformacije i poslovanja općenito.

Martina Čizmić | 28.05.2018. / 14:34

Marin Tadić (Foto: Oracle) (Foto: Oracle)

Digitalna transformacija poslovanja više nije nešto o čemu će trebati razmišljati u budućnosti. Ona je već danas neophodna kako bi bilo koja tvrtka ili organizacija mogla biti konkurentna na tržištu i svojim klijentima ili korisnicima ponuditi najbolje usluge ili proizvode.

Kako bi skrenuo pozornost tvrtki na sve prednosti koje digitalna transformacija poslovanja donosi, Oracle će održati 6. lipnja u zagrebačkom Plaza Event Centru svoju 12. po redu godišnju konferenciju namijenjenu domaćoj poslovnoj i ICT zajednici. Pod novim nazivom Oracle Innovative Technologies Summit konferencija će i ove godine okupiti brojne stručnjake kao i hrvatske i inozemne govornike te pokušati dati rješenja i odgovore na najnovije zahtjeve kada je riječ o inovacijama i zbivanjima na globalnoj i regionalnoj IT sceni.

Uz prezentacije Oracleovih ključnih govornika poput Alaina Ozana, potpredsjednika Oraclea za razvoj i tehnologiju poslovanja u oblaku za područje Europe, Bliskog istoka i Afrike te azijsko-pacifičku regiju, te Marina Tadića, prvog čovjeka kompanije za Adriatic regiju, posjetitelje očekuje desetak zanimljivih predavanja i prezentacija studija slučaja.

Ovdje svakako možemo izdvojiti jedinstvenu prezentaciju tvrtke Amphinicy Technologies koja ima sjedište u Hrvatskoj, zemlji koja nema svemirski program, no to ih nimalo ne sprječava da već 20 godina uspješno proizvode softver za svjetsku satelitsku industriju.

Oracle će predstaviti i svoje viđenje na koji će Internet stvari (IoT) oblikovati i utjecati na smjer razvoja digitalne transformacije i poslovanja općenito. Neprestana inovativnost, maksimalno iskorištavanje mogućnosti novih tehnologija i vlastitih resursa te smanjenje rizika poboljšanjem sigurnosnog aspekta, poželjan je pravac razvoja modernog poslovanja.

Poslovanje u oblaku sada je već nezaobilazno, pa će tvrtka Neos prikazati zašto su vlastitu infrastrukturu migrirali na Oracle Cloud Infrastructure te kako se ta infrastruktura pokazala bržom, boljom i jeftinijom od alternativnih rješenja.

Multicom i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET pokazat će kako su kroz najveći nacionalni obrazovni projekt "e-Škole" kojemu je cilj primjena suvremenih metoda poučavanja u nastavi te kvalitetnije i transparentnije upravljanje školama, uspješno implementirali jezero podataka (eng. data lake) izgrađeno na tehnologiji Oracle Big Data Appliance.

Tvrtka Infoart iznijet će svoja iskustva migracije sustava upravljanja ljudskim potencijalima na Oracleovu cloud infrastrukturu dok će IN2 predstaviti TMA – vlastiti sustav za upravljanje, nadzor i provođenje marketinških aktivnosti između voditelja programa i principala s jedne strane te voditelja ključnih kupaca i krajnjih kupca s druge strane.

Više informacija o konferenciji koja se ove godine odvija pod sloganom "Next is Now, Your Tomorrow Today", možete naći ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti