Objavljivanje storyja na Instagramu omogućava osobi koja objavljuje da sa svojim prijateljima (ili cijelim svijetom) podijeli nešto na 24 sata. Nakon toga, taj story odlazi u arhivu i više nije vidljiv drugim osobama.

No, što kad biste (iz bilo kojeg razgloga) htjeli pogledati neki objavljeni story, a pri tome ne želite da osoba koja ga je objavila zna da ste ga vidjeli?

Službeno, Instagram nema tu opciju i zabilježit će svaki put kad pogledate nečiji story te o tome obavijestiti tu osobu u popisu osoba koje su vidjele objavu. Ali, kako se kaže, "tko hoće, nađe način", pa tako postoji nekoliko načina kako ipak vidjeti objavu, a da vas Instagram ne tužaka okolo.

Isključite internet

Da, za pregledavanje sadržaja na Instagramu potrebna vam je internetska veza. Ali, ako želite biti anonimni dok pregledavate nečiji story, isključivanje interneta najbolji je način.

Da biste "anonimno" pogledali story morate na svom pametnom telefonu ući u Instagram aplikaciju i pokrenuti dotični story. Nakon toga, a prije nego story bude cijeli prikazan, uključite zrakoplovni način rada ili jednostavno isključite internetsku vezu. S obzirom na to da aplikacija učitava više podataka nego što vam ih odmah pokazuje, cijeli story će bit učitan i moći ćete ga pogledati ako se vratite u aplikaciju. No, Instagram "neće znati" da ste pogledali story i neće vas "prijaviti" osobi koja ga je objavila.

Postoji samo jedan problem. Ako je osoba objavila nekoliko storyja ili dulji video, moći ćete vidjeti samo dio tih objava, odnosno onoliko koliko je aplikacija učitala prije nego što ste ugasili internet. Da, možete pokušati ponoviti cijeli postupak i uhvatiti sve storyje koje želite vidjeti.

Pokušajte samo "zaviriti"

Ova tehnika funkcionira samo ako već pratite osobu koja je objavila story. Kad vam se story te osobe pojavi u nizu, kliknite na story prije, pauzirajte ga i potom lagano prstom kliznite prema storyju u koji želite zaviriti, ali ne želite da ta osoba zna da ste vidjeli story.

Vodite računa da samo djelomice otvorite predpregled storyja, a ne pokrenete cijeli story, kako vas Instagram ne bi zabilježio.

Da, potrebno je malo prakse, ali ako vam nije bitno da vidite cijeli story, nego samo o čemu se radi, ovo je izvrstan način.

Napravite novi račun

OVo možda nije baš najbolje ni najjednostavnije rješenje, ali ako želite biti sigurni da osoba čije storyje želite gledati ne zna da ste to vi, uložite malo vremena i napravite si drugi račun.

Ako osoba koja objavljuje storyje ima otključan račun i sve objavljuje javno, nećete imati nikavog problema pratiti što objavljuje. Ako je pak zaključan profil i objavljuje privatno, morat ćete od dotične osobe zatražiti da vas prati kako biste mogli vidjeti profil i objave.

Joker - zovi frenda

Ako vam je zaista važno vidjeti što je u storyju, a ni jedan od ovih načina ne funkcionira, upotrijebite pomoć prijatelja koji prati dotičnu osobu.

Instagram ne bilježi jesu li neki storyji screenshotani ili je video snimljen na mobilni telefon, pa tako bilo tko s pristupom storyju može napraviti snimku i proslijediti vam ju.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju