Kako pratiti Svjetsko prvenstvo u nogometu kad televizor nije u blizini?

Velike tehnološke tvrtke pobrinule su se da vam najnoviji rezultati uvijek budu nadohvat prstiju.

Martina Čizmić | 15.06.2018. / 10:18

Nogomet i mobilni telefon (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Kažu kako je nogomet "najvažnija sporedna stvar na svijetu". Za neke i najvažnija, pa je činjenica da možda nisu u blizini televizora dok se odigravaju utakmice velik problem.

No ne mora biti tako. Velike tehnološke tvrtke pobrinule su se da najnoviji rezultati uvijek budu nadohvat prstiju.

Tako je Apple svoju glasovnu asistenticu Siri "natjerao" da nauči sve što se da naučiti o nogometu kako bi bila na usluzi korisnicima.

Apple Siri (Foto: Apple) (Foto: Apple)

Svi vlasnici Appleovih uređaja koji podržavaju Siri tako mogu pitati za informacije o rezultatima, rasporedima odigravanja, sastavima timova ili pak poretku u grupama.

Osim toga, App Store je izdvojio cijeli niz aplikacija povezanih uz nogomet i Svjetsko prvenstvo. A u poluvremenu uvijek možete zaigrati neku od videoigara nogometne tematike.

Za prave navijače Apple Music osmislio je posebne liste pjesama za 32 nacije koje sudjeluju na prvenstvu. Kažu kako su pjesme odabirali lokalni timovi, no kako Apple Music nije dostupan u Hrvatskoj, nismo to uspjeli provjeriti.

I Facebook se pobrinuo da navijači uvijek znaju što se događa s njihovim miljenicima.

Tako u Facebook Messengeru možete koristiti navijačke filtere kako biste bez puno muke pokazali svim svojim prijateljima na Facebooku koju momčad podržavate. Odaberite Hrvatsku, Brazil ili Rusiju i napravite fotografije u navijačkim bojama.

A dok čekate utakmicu hrvatske reprezentacije, možete zaigrati i nekoliko igara koje se nalaze u Messengeru.

Već poznate igre Keepie Uppie i theScore dobile su svoje posebne inačice za Svjetsko prvenstvo, a dodana je i igra Golden Boot, s kojom možete vježbati izvođenje slobodnih udaraca i natjecati se s prijateljima.

Podržava li vaš uređaj AR mogućnosti, moći ćete uživati u tehniciranju španjolske zvijezde Seria Ramosa u proširenoj stvarnosti, što daje zanimljive situacije. Tako gledajući na ekranu svog pametnog telefona, možete vidjeti Ramosa kako tehnicira u zraku, na vašem televizoru ili recimo, šefu na radnom stolu. Zabavno, zar ne?

Za one malo mlađe generacije kojima je Snapchat ipak draži, tu su različiti filtri i naljepnice kojima možete izraziti svoju podršku hrvatskoj reprezentaciji.

Naravno, ne treba zaboraviti i na svemogući Google, koji će vas u svakom trenutku informirati o situaciji na Svjetskom prvenstvu.

Google (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Navijači koji idu u Rusiju mogu koristiti Google za prevođenje, snalaženje po gradu, ali i za informacije o vremenskoj prognozi i stanju u prometu.

Dovoljno je pitati Google Assistant što vas zanima ili upisati pitanje u tražilicu.

Naravno, uvijek možete navratiti i na Gol.hr te saznati sve što se događa u hrvatskom kampu u Rusiji iz prve ruke.

Hoće li vam ovo pomoći da ostanete u toku čak i kad niste blizu televizora?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti