KAKO: pretvoriti poslovni Facebook profil u Facebook stranicu

Otvaranjem Facebook stranica nastao je problem i pitanje što sada učiniti? Da li otvoriti nove Facebook stranice tvrtke i ponovno sakupljati prijatelje i fanove ili zahtijevati od Facebooka nekakav alat za migraciju?I tako je nedavno Facebook napravio alat za migraciju poslovnog profila u poslovnu stranicu.

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 06.04.2011. / 18:57

KAKO: pretvoriti poslovni Facebook profil u Facebook stranicu

Imate profil svoje tvrtke na Facebooku i želite ga pretvoriti u poslovnu stranicu? Došli ste do limita od pet tisuća prijatelja na svojem profilu? Dakle, pitate se što sada uraditi?

Već smo pisali o alatu za pretvaranje profila u stranicu, a sad vam donosimo u nastavku korak po korak objašnjenje i savjete za korištenje tog alata.

Kao što znamo, Facebook je krenuo kao društvena mreža i ljudi su otvarali svoje osobne profile i profile svojih tvrtki.

Otvaranjem Facebook stranica nastao je problem i pitanje što sada učiniti? Da li otvoriti nove Facebook stranice tvrtke i ponovno sakupljati prijatelje i fanove ili zahtijevati od Facebooka nekakav alat za migraciju?

I tako je nedavno naš Facebook napravio alat za migraciju 'poslovnog' profila u poslovnu stranicu. Prema Facebook blogu, Facebook profili su namijenjeni individualnim osobama, a ukoliko ne konvertirate svoj poslovni profil i Facebok stranicu riskirate trajni gubitak pristupa profilu i cijelom njegovom sadržaju.

Prvo što trebate znati je da pretvaranjem Facebook profila u Facebook stranicu nema više povratka natrag. Dakle, vaš profil će tada ostati samo Facebook stranica. Stoga pripazite prije nego se odlučite na ovaj korak.

Ne zaboravite da ukoliko Facebook profil koristite u poslovne svrhe, kršite Facebookova pravila korištenja. Pretvaranjem profila u stranice dobivate različite mogućnosti administriranja stranice, primjerice praćenja statistike posjećenosti vaše stranice i dr.


Korak 1


Svaka migracija je osjetljiva na gubitak podataka. Stoga je najbolje napraviti backup podataka sa vašeg profila prije nego što počnete proces migracije. Ako se pitate kako da napravite backup svojeg Facebook profila, to možete pročitati ovdje.


Korak 2


Alatu za pretvaranje profila u stranicu možete pristupiti ovdje. Budite svjesni da će pretvaranjem vašeg profila u stranicu biti sačuvane samo vaše profilne fotografije. Drugi sadržaj i dodatne fotografije će biti odbačene. Svi vaši Facebook prijatelji bit će pretvoreni u fanove vaše nove poslovne stranice.


Korak 3


Odaberite odgovarajuću kategoriju poslovanja, navedite ime, podkategoriju i nekoliko drugih stvari. Nakon što vaša poslovna stranica zaživi, bit ćete zamoljeni da ispunite sve druge potrebne podatke. Evo, nadamo se da ste sada uspješno pretvorili svoj Facebook profil u Facebook stranicu.

Naš savjet je da ipak prvo isprobate pretvorbu sa test profilom. Navodno da ova opcija nije bila dostupna preko vikenda, ali sada radi.

Jeste li možda već isprobali ovaj Facebookov alat za pretvorbu profila u stranicu? Nadamo se da smo vam pomogli, a vi nam slobodno napišite svoja iskustva dolje u komentarima.

[Izvor: Smedio]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti