Pošto se na forumima često mogu vidjeti teme oko promijene YouTube korisničkog imena a nigdje nema konkretno objašnjenje, mi ćemo vam pomoći da to uradite u par koraka.

Kada se ulogujete na YouTube potrebno je da kliknete na korisničko ime koje se nalazi u gornjem desnom uglu, zatim na Settings i tada će se sa lijeve strane pojaviti novi meni gdje treba kliknuti na Manage Account. Ili jednostavno kliknite na ovaj link.

Nakon što u polju Close Account kliknete na istoimenu tipku, dobićete upozorenje da ako obrišete YouTube nalog automatski će se obrisati svi vaši video snimci, komentari i informacije o profilu.

Ali ono što je btino nalazi se ispod tog upozorenja gdje piše da nećete imati mogućnost kreiranja novog YouTube naloga sa istim korisničkim imenom, a pošto nama to odgovara i ako na profilu niste ostavili bitan sadržaj, slobodno ponovo kliknite na tipku Close Account.

Sada kada ste izbrisali vaš nalog, potrebno je da kreirati novi koristeći staru email adresu ali novo korisničko ime.

Ovaj post donosi vam Darko Mitrović, profesor informatike u Višegradu. Darko je zavšrio master na Singidunumu u Beogradu, a u slobodno vrijeme bavi web dizajnom i izradom raznih aplikacija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju