Korištenje mobilnih telefona, koji danas zapravo i nisu "samo" telefoni, odavno se ne svodi samo na razgovore, jer su njihove funkcije nevjerojatno raširene, stoga je zgodno vidjeti kako se koriste u situacijama kada ih ne bi trebali niti - pogledati. 

Još uvijek, valjda, postoje okruženja i mjesta na kojima su pametni telefoni zapravo suvišni, iako nakon ove infografike ni u to ne možemo biti sigurni. Bilo da je riječ o razgovorima, SMS-anju, osvježavanju statusa na nekoj od društvenih mreža, čitanju i odgovaranju na e-mailove ili igrama, postoji dovoljan, zapravo preveliki broj ljudi koji to čine i u totalno neprikladnim situacijama.

Istraživanje na osnovu kojega je nastala ova infografika proveo je eBay, na uzorku od 100 korisnika smartphonea, a je li to dovoljan broj za globalnu ocjenu može se raspravljati. Ipak, neke su stvari poprilično uobičajene, čak i kada je riječ o korištenju mobilnih uređaja za vrijeme ručka, u kinu, dok upravljamo automobilom... Relevantnost ove infografike, bez obzira na broj ispitanika, barem se nama tako čini, nije upitna. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju