Kako se koriste pametni telefoni u situacijama kada se ne bi trebali koristiti

Korištenje mobilnih telefona, koji danas zapravo i nisu 'samo' telefoni, odavno se ne svodi samo na razgovore, jer su njihove funkcije nevjerojatno raširene, stoga je zgodno vidjeti kako se koriste u situacijama kada ih ne bi trebali niti - pogledati.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 20.11.2013. / 17:01

Kako se koriste pametni telefoni u situacijama kada se ne bi trebali koristiti

Korištenje mobilnih telefona, koji danas zapravo i nisu "samo" telefoni, odavno se ne svodi samo na razgovore, jer su njihove funkcije nevjerojatno raširene, stoga je zgodno vidjeti kako se koriste u situacijama kada ih ne bi trebali niti - pogledati. 

Još uvijek, valjda, postoje okruženja i mjesta na kojima su pametni telefoni zapravo suvišni, iako nakon ove infografike ni u to ne možemo biti sigurni. Bilo da je riječ o razgovorima, SMS-anju, osvježavanju statusa na nekoj od društvenih mreža, čitanju i odgovaranju na e-mailove ili igrama, postoji dovoljan, zapravo preveliki broj ljudi koji to čine i u totalno neprikladnim situacijama.

Istraživanje na osnovu kojega je nastala ova infografika proveo je eBay, na uzorku od 100 korisnika smartphonea, a je li to dovoljan broj za globalnu ocjenu može se raspravljati. Ipak, neke su stvari poprilično uobičajene, čak i kada je riječ o korištenju mobilnih uređaja za vrijeme ručka, u kinu, dok upravljamo automobilom... Relevantnost ove infografike, bez obzira na broj ispitanika, barem se nama tako čini, nije upitna. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti