Kako virtualno ispitati znanje učenika? Pomoću kvizova u Viberu

Viber je tijekom posljednjih nekoliko mjeseci predstavio pregršt dodatnih funkcionalnosti koje će biti od velike koristi učiteljima, učenicima i roditeljima.

Martina Čizmić | 21.09.2020. / 12:33

Viber (Foto: Zimo)

Iako se ova školska godina za većinu djece odvija u učionicama, pojedini razredi prate nastavu isključivo online. Viber je stoga uveo neke novosti koje bi trebale olakšati komunikaciju među učiteljima, roditeljima i učenicima tijekom nove školske godine. Tako je predstavljen kviz mod za ankete, i to za grupne chatove i communityje, čime će učiteljima omogućiti laku i brzu provjeru razine razumijevanja gradiva za svaki predmet.

Za kreiranje kviza u anketi treba samo odabrati community ili grupni chat i kliknuti na ikonu za anketu na dnu ekrana te u pop-upu uključiti kviz mod i upisati pitanje, moguće odgovore i, ako je potrebno, dodati kratko pojašnjenje zašto je neki odgovor točan. Na kraju još treba odabrati točan odgovor i kliknuti na “Kreiraj”

Nakon što je kviz objavljen, bilo u communityju ili grupnom chatu, svi sudionici mogu vidjeti poredak odgovora prema rezultatima ostalih, ali će točan odgovor s pojašnjenjem vidjeti tek nakon što i sami odgovore na kviz. Individualni odgovori sudionika kviza u communityju su skriveni, čak i samom kreatoru kviza. Kreator i sudionici vide isključivo raspored odgovora po pitanju, dok će u grupnim chatovima kreator kviza imati priliku pratiti zasebne odgovore svakog pojedinog sudionika.Kvizovi su namijenjeni bilo kome tko želi provjeriti znanje/razumijevanje ili mišljenje članova communityja ili jednostavno želi kreirati zabavne kvizove na razne teme.

Krajem prošle školske godine digitalizacija školstva prošla je put od postupnog procesa do nečega što se doslovno dogodilo preko noći kako su zemlje diljem svijeta proglasile lockdown. U samo nekoliko dana cijeli se nastavni proces preselio iz učionica u domove učenika i učitelja. Nastali su i mnogi zajednički Viber communityji putem kojih su učenici, roditelji i učitelji nastavili komunicirati i djelomično održavati nastavu. Usporedba globalnih brojki ove i prošle godine u istom periodu pokazuje da se broj korisnika koji chataju u communityjima udvostručio, što dokazuje da se Viber pokazao kao vrijedan saveznik u ovim izazovnim vremenima, izjavila je Anna Znamenskaya, izvršna direktorica rasta u Rakuten Viberu.

U skladu s obećanjem o pružanju podrške nastavnom procesu, Viber je tijekom posljednjih nekoliko mjeseci predstavio pregršt dodatnih funkcionalnosti koje će biti od velike koristi učiteljima, učenicima i roditeljima.

Na vrhu liste su poboljšana galerija medijskih sadržaja i Podsjetnik opcija za My Notes, koja uskoro dolazi u app, a korisnicima će pomoći da ne zaboravljaju važne rokove zadataka, projekata i sastanke. Za one koji u razredni ili roditeljski community žele unijeti malo zabave i smijeha savršeno će poslužiti kreatori GIF-ova i stickera. Za brzo slanje kratkih osobnih poruka u pokretu najbolja su opcija instant glasovne ili videoporuke.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti