Kakva blamaža: Amazonov softver krivo izračunao bonuse menadžerima, dobili su manje iznose od dogovorenih

Nije teško zaključiti da menadžeri nisu oduševljeni s mailom koji su dobili od nadređenih, a u kojima su ih upozorili na prave bonuse koje će dobiti, a koji su manji od dogovorenih.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.09.2022. / 09:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Menadžerima koji su nedavno dobili promaknuće u Amazonu, kompanija je najavila bonuse kao nagradu za dosadašnja dostignuća i motivaciju na novom radnom mjestu. No čini se kako je mnogima ta motivacija naglo pala kada su saznali da će im bonusi biti manji od najavljenih. Službeni razlog za to nije trenutačna situacija, inflacija i poskupljenja, već pogreška, no ne ljudska, već - softverska.

Slika nije dostupna Skoro 20 posto Amazonovih dostavljača prošle je godine doživjelo ozljedu na radu

Glasnogovornik kompanije u komentaru za medije rekao je kako su, kada su shvatili pogrešku u “kompenzacijskoj komunikaciji” sa zaposlenicima koji su dobili promaknuće, odmah iste i obavijestili o tome. O kolikom je broju ljudi riječ nije poznato, no spominje se kako je takve mailove dobilo čak 40 posto osoba koje su tijekom posljednjeg kvartala dobili promaknuće.

Kompanija je svima na koje ova promjena utječe poslala mailove u kojima ih obavještavaju da će taj bonus biti manji od onog o kojem su razgovarali prilikom najave promaknuća. Do problema je došlo zato što je softver izračunao vrijednost bonusa na temelju ranije cijene dionice koja je bila puno veća u odnosu na vrijeme kada su bonusi dogovoreni.

Slika nije dostupna Amazon u šopingu: Kupuju poznatog proizvođača robotskih usisavača za 1,7 milijardi dolara

Na početku godine jedna dionica Amazona vrijedila je oko 170 dolara, a danas se s dionicama trguje po cijeni od oko 113 dolara, što je veliki pad. Naravno, u sličnoj situaciji kao i Amazon su i brojne druge (tehnološke) kompanije čija je cijena dionica od početka godine u debelom crvenom i nitko ne zna odgovor na pitanje kada bi se situacija mogla početi oporavljati jer tržište trenutačno ovisi o brojnim nepredvidljivim faktorima.

Izvor: Fortune

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti