Kamera s Androida moći će se koristiti za videopozive na računalima

Za aktivaciju ove opcije potrebna je aplikacija Link to Windows.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.03.2024. / 09:10

Povezivanje Android kamere s Windowsima (Foto: Microsoft)

Microsoft je najavio novu opciju za svoj operativni sustav Windows 11 koja će posebno razveseliti korisnike Androida koji često sudjeluju na online sastancima, odnosno često koriste opciju videopoziva. Zahvaljujući toj opciji, uskoro će se kamera s pametnog telefona koji radi na Androidu moći koristiti za videopozive na računalima. Kako je kvaliteta kamera na mobilnim uređajima, pogotovo na top-modelima, bolja u odnosu na web kamere na računalima, kvaliteta videa bit će veća, a mobilna kamera omogućit će veću fleksibilnosti u razgovorima. Npr. ako je potrebno prikazati nešto s druge strane kamere poput ploče na kojoj je napisana strategija poslovanja i slično bit će dovoljno samo dodirnuti ekran i jednostavno okrenuti prikaz kamere.

Korištenje alata Generative Eraser Nova AI opcija stiže u Windowse i omogućit će jednostavno uređivanje fotografija

Pametni telefoni s računalima se povezuje potpuno bežično putem Link to Windows aplikacije, a podržane su manje-više sve aplikacije za video razgovore poput Skypea, Teamsa, Zooma itd. Za one koji će koristiti telefon kao kameru na računalima savjetuje se kupnja posebnog držača za smartphone koji se može postaviti na ekran kako bi telefon bio stabilan i u razinici lica korisnika.

Nova opcija, među inim, ima i neke dodatne mogućnosti poput pauziranja videostreama, a iz Microsofta spominju i korištenje različitih efekata i filtera tijekom videopoziva. Korištenje pametnog telefona s Androidima kao web-kamere trenutačno je dostupno korisnicima Windows Insider programa koji korisnicima omogućuje rani pristup i testiranje novih opcija prije nego postanu službeno dostupne svim korisnicima. Još nije poznato kada će ova mogućnost biti dostupna svim korisnicima, no za očekivati je kako će to biti uskoro.

Za njeno korištenje potrebno je imati telefon koji radi na verzijama Androida 9.0 i kasnijima, a opcija se aktivira unutar postavki PC-a, gdje je potrebno odabrati opcije bluetooth i uređaji/mobilni uređaji te upravljanje mobilnim uređajima gdje je potrebno aktivirati opciju “koristi povezanu kameru”.

Windows 11 Posljednje zbogom za "desetku": Microsoft najavio kraj podrške za Windows 10

Što se tiče Appleovih uređaja, ova je kompanija još ranije predstavila sličnu opciju Continuity Camera koja omogućuje povezivanje iPhonea s računalima, odnosno korištenje iPhonea kao web-kamere, što je pogotovo korisno kada se Macovi koriste s vanjskim monitorima.

Izvor: Windows blog
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti