Gurbanguly Berdimuhamedov, turkmenistanski predsjednik, stekao je reputaciju po ekshibicijama koje nadmašuju primjerice Putinove ili one sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Una. Bilo je tu repanja, pjevanja, jahanja konja, driftanja u trkaćem automobilu te naravno i pucanja iz pištolja - s bicikla.

Nedavno je i bjeloruski predsjednik Lukašenko dramatično iz helikoptera istrčavao s Kalašnjikovim u rukama, no Berdimuhamedov ne samo da je to nadmašio, već je njegova najnovija "izvedba" bila poprilično eksplozivna.

Nije poznato je li nedavni Berdimuhamedov sastanak s turkmenistanskim vijećem sigurnosti možda povod za tako vulgarnu demonstraciju sile, no turkmenistanski predsjednik uspio je zapaliti i Twitter.

Postrojio je nekolicinu vojnika nedaleko od svojeg vozila te kroz šiber stao iza ruske teške četverocjevne strojnice GShG-7.62 (ruska verzija američke strojnice M134, popularno minigun)  pa "opleo" po bačvama posloženim u piramidu. No bačve su bile punjene eksplozivnom tvari, da pucačina ne bi prošla bez, eto, i filmskog epiloga.

Nakon toga promatrače je počastio i svojim umijećem pucanja iz pištolja.

Njegova ekshibicija postala je hit na društvenim mrežama, ali i u ruskim medijima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju