King ICT i u 2021. nastavlja stvarati digitalnu i povezanu budućnost

Izazovna godina za King ICT na kraju se pokazala i kao veoma uspješna.

Martina Čizmić | 23.12.2020. / 09:17

Plamenko Barišić (Foto: King ICT)

Godina na izmaku ni po čemu nije tipična, a izazovi koje je donijela uvelike su utjecali na poslovni svijet i IT industriju. Usprkos izazovima, King ICT je, zahvaljujući uspješnoj suradnji sa svojim partnerima i klijentima, uspio dodatno proširiti raspon poslovanja te razviti nove i ojačati postojeće suradnje.

Kako su priopćili iz tvrtke, ove su godine napravili dosad najveći iskorak na zapadnoeuropsko tržište, a na globalnoj razini pokazali se kao moderna i visokoprofesionalna tvrtka koja itekako može konkurirati na internacionalnim tržištu.

COVID-19 donio je neplanirane izazove i zahtijevao brzu prilagodbu i odgovor novonastalim okolnostima. Određen broj naših kupaca je preko noći ostao bez značajnog dijela prihoda, poput sektora zračnog, cestovnog i željezničkog prijevoza; funkcioniranje tvrtke i isporuke ugovorenih projekata transformirane su u režim rada na daljinu, a djelatnici koji rade na terenu obučeni su i opremljeni za epidemiološki siguran rad. U fokus ciljeva poslovanja dodali smo pomoći ugroženim kupcima premostiti krizni period, zadržati sve zaposlene, zadržati razinu plaća svih djelatnika i realizaciju EU financiranih projekata.
2020. godinu završavamo s 470 zaposlenih, nešto manjim konsolidiranim prihodima i zadovoljavajućom profitabilnosti koje ćemo moći točno iskazati krajem siječnja 2021. uslijed značajnog poremećaja globalnog lanca isporuka IT opreme i otežanih uvjeta primopredaje projekata. S ponosom ističemo da ćemo tijekom godine koja je stavila pred iskušenje financijsku snagu i otpornost države, kao velika i uspješna tvrtka u proračun uplatiti približno 100 milijuna kuna raznih poreznih davanja i obveza,
ističu iz King ICT-a. 

S početkom epidemije, unutar tvrtke osnovan je Tim za upravljanje kriznim situacijama koji je osigurao provođenje propisanih mjera i poduzeo sve potrebne korake za zaštitu zdravlja djelatnika, partnera i kupaca. Kontinuitet poslovanja zadržan je uspostavom adekvatne ICT infrastrukture za rad od kuće i osiguravanjem najsuvremenijih alata za komunikaciju tijekom „remote“ rada. 

Godinu su obilježili brojni uspješni projekti među kojima je i projekt uvođenja novog diskovnog sustava za audio i video sadržaje Dell EMC Isilon na Novoj TV. Arhitektura koja tvori Isilon omogućuje mu veliku proširivost prostora, a time i linearni rast performansi. Upravo takva arhitektura diskovnog sustava omogućuje propusnost dovoljnu za potrebe današnjih video zapisa s visokom rezolucijom te je čest odabir medijskih kuća.

Godina na izmaku pred nas je stavila brojne izazove, ali i pokazala snagu, stručnost i kvalitetu zajednice KING ICT-a. Njezin su neizostavni dio naši partneri i klijenti koji su stručnošću, pravilnim procjenama i pravovremenim odlukama omogućili da se zajedničkim snagama odupremo ovogodišnjim izazovima. Zato gledajući unaprijed, kao regionalni predvodnik u kreiranju i implementaciji inovativnih rješenja, nastavljamo stvarati digitalnu i povezanu budućnost. Motivirani znanjem, napretkom i zadovoljstvom naših djelatnika, partnera i klijenata, neumorno radimo kako bismo stvorili put u digitalno sutra za nas i generacije koje dolaze, poručuju na kraju iz King ICT-a.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti