Kissenger: Uređaj koji omogućuje slanje poljubaca

Izum za poljupce na daljinu.

Monika Nožić Monika Nožinić | 02.01.2017. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na tržištu su se polako počeli pojavljivati uređaji koji pokušavaju oponašati ljudski dodir, a jedan od njih je i Kissenger.

Znanstvenici sveučilišta City University of London napravili su uređaj koji preko pametnog telefona omogućuje razmjenu poljubaca s drugom osobom. Uređaj s umjetnim usnama od silikona imitira pravi poljubac u obraz ili usta koristeći senzore koji registriraju jačinu poljupca.

Gadget se povezuje s aplikacijom za dopisivanje koja korisnicima omogućuje slanje poljupca. Kada se poljubac pošalje, Kissenger mjeri jačinu kojom je korisnik poljubio senzore, kako bi isti osjećaj mogla dobiti osoba s druge strane.

Ovaj će uređaj naći primjenu i u istraživanjima o potencijalnim ljubavnim ili seksualnim odnosima između ljudi i robota, a psiholozi ga namjeravaju iskoristiti pri testiranju poljubaca kako bi ustanovili mogu li ispitanici razlikovati poljubac voljene osobe od poljupca neznanca.

Kissenger je trenutno u fazi prototipa i za sada je kompatibilan samo sa iOS uređajima, a s telefonom se povezuje preko ulaza za slušalice.

Pogledajte videozapis:

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti